Dinamo i Ludogorec se izvukli, prošao i Šerif, silna Viktorija!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 26.07.2022.
23:00
Izvor: Sportske.net

Evo koje ekipe su obezbedile grupnu fazu makar Lige konferencija.

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Bez nekih velikih problema ekipa Viktorije iz Plzenja je stigla do trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, samim tim je obezbedila učešće u grupnoj fazi Lige konferencija. 

Oni su danas savladali HJK iz Finske rezultatom 5:0, ukupan rezultat iz dva meča je 7:1, pa možemo reći i da su furiozno prošli dalje. 

Pernica, Sikora (2), Hejda i Kliment su postizali golove za domaćina. 

Plzenj će u narednom trećem kolu kvalifikacija igrati protiv Šerifa. 

Šerif je danas stigao do trećeg kola u poslednjim minutima utakmice. U veoma tvrdom dvomeču golova nije bilo 178 minuta, a onda je Jansane uspeo da postigne gol za pobedu svog tima i plasman u treće kolo kvalifikacija za LŠ.

Maribor se grčevito branio čitav meč, na kraju su domaći zasluženo prošli dalje. 

Dinamo iz Zagreba se provukao u drugom kolu, savladali su makedonski Škupi sa 0:1 danas, nakon onih 2:2 u prvoj utakmici na "Maksimiru". 

Samo što je počelo drugo poluvreme Arijan Ademi je bio strelac, bila je to odlična akcija ako gledamo poslednjih pet-šest dodavanja, sve je teklo veoma brzo. Do kraja domaći su napadali, tražili šansu za produžetke, ali nismo ih gledali večeras. 

Dinamo će u trećem kolu na megdan Ludogorecu. 

Bugari su se takođe provukli. Šamrok je prvi meč u Bugarskoj izgubio sa 3:0, a večeras je imao 2:0 i igrača više... Poveli su domaći preko Grina u 21. minutu, a od 51. minuta su imali igrača više pošto je Šou dobio drugi žuti. Poveli su sa 2:0 preko Emahua u 88. minutu, imali nadu, ali im je sve ugasio Kauli golom u prvom minutu nadoknade za konačnih 2:1, odnosno 2:4 u ukupnom rezultatu. 

Podsetimo, danas je Pjunik izbacio Didelanž i igraće protiv Crvene zvezde, dok je Mitjiland savladao kiparski AEK, pa su tako Kiprani otišli na megdan Partizanu u kvalifikacijama za Ligu Evrope. 



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke