Dinamo izbacio Legiju, Olimpijakos i Rendžers bez Lige šampiona

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 10.08.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

"Modri" idu na Šerif.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Dinamo iz Zagreba je posle 1:1 na "Maksimiru" slavio protiv Legije u Varšavi 1:0 i izborio plasman u plej-of gde će igrati protiv Šerifa iz Tiraspolja, koji je večeras eliminisao Crvenu zvezdu.

Strelac jedinog gola za hrvatskog predstavnika bio je mladi Bartol Franjić u 20. minutu.

Benfika je rutinski izborila prolaz u plej-of za ulazak u Ligu šampiona pošto je nakon pobede od 2:0 u Moskvi, slavila protiv Spartaka na svom terenu od 2:0.

Strelac vodećeg gola na meču u Lisabonu bio je iskusni Žoao Mario u 58. minutu na asistenciju Rafe Silve, a tačku na meč stavio je Jeremčuk u drugom minutu nadoknade vremena.

Portuglaski predstavnik će u plej-ofu za ulazak u elitno društvo igrati protiv PSV Ajndohovena i jasno je da nas očekuje veoma zanimljiv duel.

Veliko iznenađenje priredili su fudbaleri Malmea, koji su izbacili Glazgov Rendžer, pošto su nakon 2:1 u Švedskoj slavili istim rezultatom i u Škotskoj.

Junak pobede tima za koji igra i naš Veljko Birmančević bio je dvostruki strelac Antonio-Mirko Čolak, koji je tresao mrežu domaćih u 53. i 58. minutu.

Ovim je najpre anulirao, a zatim i preokrenuo vođstvo Rendžersa do koje je domaći tim stigao u 19. minutu pogotkom Alfreda Morelosa.

Iznenađenje dana priredili su fudbaleri Ludogoreca, koji su nakon 2:2 u regularnom delu eliminisali Olimpijskos na svom terenu posle boljeg izvođenja penala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke