Dinamo slavio u Salcburgu, Inter se provukao u Bernu, Haland "ono njegovo" protiv Sparte!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 23.10.2024.
22:55
Izvor: Sportske.net

Večeras je odigrano još devet utakmica trećeg kola Lige šampiona.

RedBullSalzburg
RedBullSalzburg

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija savladali su na domaćem terenu ekipu Sparte iz Praga rezultatom 5:0.

"Građani" su večeras opravdali ulogu favorita i ostvarili rutinski trijumf protiv tima za koji je nastupao i reprezentativac Srbije Veljko Birmančević.

Nije prošlo ni tri minuta igre kada se Fil Foden lepo oslobodio čuvara posle dodavanja Akanđija i pogodio suprotni ugao gola Vindala.

Danski čuvar mreže istakao se odbranama Halandu i Fodenu u nastavku poluvremena, ali između toga Birmančević je imao odličnu priliku kada je njegov udarac uspeo da zaustavi Ortega.

Drugo poluvreme počelo je kao i prvo, golom Sitija kada je pogodio Nejtan Ake, ali je gol bio poništen zbog ofsajda.

Zato ničeg spornog nije bilo u rasponu od deset minuta kada su "Građani" potvrdili trijumf sa tri gola.

Erling Haland pogađao je prvo u 58. i to ne veoma efektan način, a onda i u 68. minutu, dok je u 65. strelac bio Džon Stons.

Konačan rezultat postavio Mateuš Nunes golom sa penala u 87. minutu.

Dinamo je večeras slavio u Salcburgu gde je hrvatska ekipa trijumfovala rezultatom 2:0.

Zagrepčani su danas upisali svoju prvu pobedu u elitnom takmičenju ove sezone, a presudan je bio detalj s početka drugog poluvremena.

Posle ne preterano zanimljivog prvog dela igre, u 49. minutu posle lepe akcije unutar kaznenog prostora najbolje se snašao Sandro Kulenović koji je pronašao put do mreže Šlagera.

Golman "bikova" naškodio je svom timu u 66. minutu kada je dobio direktan crveni karton zbog igranja rukom van kaznenog prostora, što je Dinamo iskoristio da overi trijumf posle kontre u 84. minutu golom Bruna Petkovića.

Reprezentativac Srbije Aleksa Terzić na terenu je proveo 82 minuta u dresu Salcburga.

Inter je u Bernu savladao ekipu Jang Bojsa rezultatom 1:0 i to posle prave drame u poslednjim trenucima meča.

Nisu se izabranici Simonea Inzagija naročito naigrali fudbala u Švajcarskoj, ali su početkom drugog poluvremena propustili ogromnu priliku da povedu pošto je udarac Arnautovića sa penala u 48. minutu zaustavio Fon Balmus.

Treba, pak, istaći da je Inzagi dobrano promešao sastav koji je bio veoma sličan onom koji je dočekao Zvezdu u Milanu, ali je Jang Bojs prikazao kvalitet od kojeg će zazirati i "crveno-beli".

Inter se na kraju "provukao" golom Markusa Tirama posle lepe akcije Martineza i Di Marka u trećem minutu nadoknade vremena.

Minimalnim rezultatom slavio je i Liverpul u Lajpcigu, a jedini pogodak bio je delo Darvina Nunjeza u 27. minutu.

Posle prodora i centaršuta Gakpa po levoj strani, Salah je loptu glavom poslao na drugu stativu na koju je natrčao urugvajski napadač, pa mu nije bilo teško da zatrese mrežu nemačke ekipe.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke