Dinamo Zagreb gleda Osijeku u leđa, dan posle pobede nad Totenhemom!

Autor: Darko Mitrović
petak 19.03.2021.
21:50
Izvor: Sportske.net

Kada će i Srbija imati takvu ligu?

Beta/AP Photo/Darko Bandic
Beta/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Zagrebački Dinamo je sinoć oduševio čitavu fudbalsku Evropu pobedom nad Totenhemom od 3:0 i plasmanom u četvrtfinale Lige Evrope, što je istorijski uspeh za klub sa Maksimira koji iz godine u godinu pomera svoje limite u evropskim takmičenjima.

Ali, dan kasnije, ''Modri'' su na domaćoj sceni skliznuli na drugo mesto na tabeli.

Naime, večeras je ekipa Osijeka u prvom meču 26. kola hrvarske lige na svom terenu savladala poslednjeplasiranu Lokomotivu sa 2:0 i preuzela vodeću poziciju sa 58 bodova, jednim više od Dinama, ali i uz dve utakmice više od Zagrepčana.

Naravno, Dinamo će imati dve prilike da se vrati na vrh tabele, ali za razliku od šampionata Srbije u poslednjih nekoliko godina, gde se pitanje šampiona rešava već tokom jeseni, u Hrvatskoj je borba za titulu mnogo zanimljivija i nema nepobedivih bez obzira na sjajne Dinamove rezultate u Evropi.

To i ne čudi ako se ima u vidu da hrvatska liga ima samo 10 klubova, dok naša ove sezone broji dvostruko više, uz skromni kvalitet mnogih učesnika.


Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Saturday, 20.03.2021
07:37

Кад ће Србија имати такву лигу питате. Од 2005. само се једном десило да Динамо не буде шампион. То је буквално аномалија у систему. Ја бих лично био задовољан да Звезда има такав низ, но се бојим да ће зарад 'мира у кући' погурати онај други тим ка прекиду доминације.