Dinamo Zagreb ima igrača od 100.000.000?! Ali, postoji jedan problem...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.10.2024.
11:45
Izvor: Sportske.net

Sinoć je oduševio i ponovo pokrenuo pitanje koliko zapravo vredi na tržištu.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Dinamo se brzo oporavio posle startnog debakla u Minhenu protiv Bajerna, kada je poražen sa 9:2 u prvom kolu Lige šampiona. Sinoć su Zagrepčani dočekali ekipu Monaka, bili su blizu pobede, s obzirom da su vodili sa 2:0, ali su ''kneževi'' u finišu uspeli da izvuku bod.

Najjači utisak je ostavio Martin Baturina, 21-godišnji vezista Dinama koji je bio strelac drugog gola za ''modre'' posle sjajnog solo-prodora.

Po završetku meča novinari su pitali trenera Dinama Nenada Bjelicu koliko Baturina vredi na tržištu u ovom trenutku, odnosno koliko bi Dinamo mogao da zaradi njegovim transferom u neki od velikih evropskih klubova. Bjelica je dao vrlo zanimljiv, pa i ''bombastičan'' odgovor.

''Njegov kvalitet je neupitan, u bliskoj budućnosti će postati nosilac igre u reprezentaciji Hrvatske. Protiv jakog suparnika je odigrao utakmicu za desetku. Koliko vredi? Onoliko koliko neko plati za njega. 

Sigurno neće otići za manje od 20 miliona, kad vidim neke koji vrede 30, evo iz Monaka, ali nisu pokazali taj nivo igre. 

Problem je što Baturina dolazi iz Hrvatske. Da igra za Benfiku ili Porto, vredeo bi između 80 i 120 miliona. Hajdemo reći oko stotke'', smatra Bjelica, a na ''Transfermarktu'' se Baturina procenjuje na 20 miliona evra, prema proceni objavljenoj u junu. Ako on ovako nastavi u Ligi šampiona, naredna procena će verovatno biti značajno veća.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke