Dinamovo evropsko leto zavisi od Real Madrida

Autor: Mladen Heleta
sreda 22.05.2024.
15:15
Izvor: Sportske.net

U Zagrebu će se pomno pratiti finale Lige šampiona.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Dinamo Zagreb je novi-stari šampion Hrvatske, a sada su sve oči tog kluba uprte prema finalu Lige šampiona, od čijeg ishoda zavisi njegov put u kvalifikacijama za plasman u elitno takmičenje sledeće sezone.

Plej-of ili drugo kolo kvalifikacija za Dinamo Zagreb – sve zavisi od Real Madrida.

Drugim rečima, Dinamu je potrebna pobeda Real Madrida u finalu Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda, koje se igra 1. juna na Vembliju. U tom slučaju bi Zagrepčani naredne sezone počeli evropsku sezonu iz plej-ofa Lige šampiona.

Dakle, čekao bi ih samo jedan dvomeč za plasman u grupnu fazu, a imali bi zagarantovanih 15 miliona evra i minimalno grupnu fazu Lige Evrope.

Naravno, to sve će pasti u vodu ako Borusija osvoji Ligu šampiona.

U tom slučaju, Dinamo bi na put ka Ligi šampiona krenuo iz drugog kola kvalifikacija, kao što je većinom i bio slučaj prethodnih sezona.

Dinamo inače danas ima šansu da osvoji "duplu krunu", pošto ga od 18 sati čeka gostovanje Rijeci u drugoj utakmici finala Kupa Hrvatske. Prvi meč u Zagrebu je završen bez golova.

Podsetimo, šampion Srbije Crvena zvezda nema tih problema, pošto ona ima obezbeđen plej-of i minimalno grupnu fazu Lige Evrope.

Vicešampion Srbije Partizan kreće od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali on će biti u "stazi pratilaca" u kojoj neće biti šampioni država.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke