Najlepša bajka traje - Moratin het-trik nedovoljan, Martin "ubio pauka" u 90+ za novu pobedu Đirone!

Autor: Milovan Longinov
sreda 03.01.2024.
23:30
Izvor: Sportske.net

Kakva utakmica!

EPA-EFE/DAVID BORRAT
EPA-EFE/DAVID BORRAT

Povezane vesti

Fudbaleri Đirone pobedili su Atletiko Madrid rezultatom 4:3 u 19. kolu La Lige. 

Večeras smo gledali jednu od boljih utakmica ove sezone, Đirona je vodila 1:0, pa 3:1, ali je Alvaro Morata odigrao partiju karijere i umalo sačuvao Atletiko Madrid. Ali, u poslednjim trenucima meča Martin je pogodio rašlje za eksploziju na tribinama!

Posle samo pola minuta, Đirona je mogla do vođstva, Dovbika su centimetri delili da centaršut sa desnog boka sprovede u mrežu. Ali, već u sledećem napadu, Đirona je povela, Pablo Tore je proigrao Valerija na levoj strani, ovaj je uneo loptu u sredinu i pogodio malu mrežu za 1:0.

Atletiko je uspeo da se brzo oporavi i uzvrati, u 14. minutu Grizman je glavom pronašao Moratu, koji je postigao prvi pogodak za 1:1.

Đirona je nastavila da melje i da igra svoj ofanzivan fudbal i to joj je do poluvremena donelo još dva gola. 

U 26. minutu Koke je pogrešio, nije izdržao pritisak Torea, koji mu je ukrao loptu i šutirao, Oblak je odbranio, a na odbijenu naleteo Savio za 2:1.

U 39. minutu Đirona je zasluženo došla i do trećeg gola, posle uigrane akcije iz kornera, Dovbik je sa prve stative prebacio na drugu gde je na pravom mestu bio Dejli Bling za 3:1!

Ali, tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom delu igre, jer je u 44. minutu Morata napravio pravi šou posle asistencije De Pola za 3:2. Morata je dao još jedan gol u nadoknadi, ali je on poništen zbog ofsajda.

Atletiko je u drugo poluvreme ušao kao uragan, šanse su se ređale, Grizman je bio glavni pokretač, ali je Gazaniga odlično branio. Ipak, u 54. minutu De Pol je opet lepo proigrao Moratu koji je pobegao Eriku Garsiji i bocnuo preko golmana za 3:3

Đirona je opet imala snage da napadne, Dovbik je imao opasan šut ubrzo posle primljenog gola, a potom je u 72. minutu i Kouto gađao, ali je Oblak dobro intervenisao.  

Kako se bližio kraj, Atletiko je bio manje opasan, a Đirona i pored želje da ugrozi gol, Madriđani su bili dobro postavljeni u odbrani pa su tako prave prilike izostale sve do poslednjih trenutaka meča. 

Onda je Đirona opet uradila ono što najbolje ume - napala je hrabro i odlučno po levoj strani, loptu je od Portua prihvatio Ivan Martin u šesnaestercu, prevario Kokea i potom poslao u same rašlje za 4:3!

Đirona je tako zadržala korak za Realom na vrhu tabele, dok je Atletiko treći sa 10 bodova manje. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke