Đirona potopila "žutu podmornicu" za čelo Primere, Real slomio otpor žilavog Las Palmasa!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 27.09.2023.
21:02
Izvor: Sportske.net

U terminu od 19 časova večeras su odigrane tri utakmice sedmog kola španske Primere.

EPA-EFE/KIKO HUESCA
EPA-EFE/KIKO HUESCA

Povezane vesti

Fudbaleri Reala savladali su večeras u Madridu ekipu Las Palmasa rezultatom 2:0.

Izabranici Karla Anćelotija opravdali su ulogu favorita, mada su ostrvljani ostavili veoma dobar utisak, naročito u prvom poluvremenu pre primljenog gola.

Posebno se istakao golman Las Palmasa Alvaro Valjes koji je odbranio čak sedam udaraca u okvir gola, pokušavali su Hoselu i Naćo, ali bez uspeha.

Ipak, sve je palo u vodu u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, Vaskez je s desne strane loptu poslao na penal odakle ju je Brahim Dijaz pospremio u mrežu.

Gosti su na poluvremenu izvršili dve izmene u nadi da će promeniti tok meča, ali iskusni Hoselu udvostručio je prednost "kraljevskog kluba" udarcem glavom posle centaršuta Rodriga.

Karla Anćelotija će sasvim sigurno zabrinuti povreda Alabe kojeg je u finišu prvog poluvremena zamenio Vaskez.

Đirona nastavlja da pruža sjajne partije u novoj sezoni, pa su Katalonci tako večeras savladali Viljareal i to u gostima rezultatom 2:1.

Čitavu akciju videli smo u drugom poluvremenu, domaćin je poveo u 49. minutu preko Danija Pareha sa penala, ali je sedam minuta kasnije Artem Dovbik posle centaršuta Savija poravnao rezultat na Keramici.

Đirona je ponovo zauzela prvo mesto španske Primere zahvaljujući golu Erika Garsije, bivši fudbaler Barselone je u 61. minutu okrznuo loptu koju je poslao Aleš Garsija i doneo velika tri boda Mičelovim izabranicima.

U Bilbau smo videli čak četiri gola gde je Atletik remizirao sa Hetafeom 2:2.

Domaćin je poveo u šestom minutu preko Berćićea, ali je u finišu prvog poluvremena ostao sa igračem manje posle crvenog kartona Sanketa.

Gosti iz predgrađa Madrida izjednačili su rezultat u 51. minutu posle gola Gastona Alvareza, ali su Baski ponovo stigli do vođstva pogotkom Injakija Vilijamsa.

Konačan rezultat postavio je Huanmi Latasa u 83, a dva minuta kasnije iz igre je izašao reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović koji je doprineo bodu Hetafea na teškom gostovanju.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke