Đironina "trešnjica" za kraj, "sedmica" u mreži novog drugoligaša, Dovbik prvi strelac Primere!

Autor: Lazar Nikolić
petak 24.05.2024.
22:57
Izvor: Sportske.net

Sjajna sezona kluba iz Katalonije.

EPA-EFE/Siu Wu
EPA-EFE/Siu Wu

Povezane vesti

Fudbaleri Đirone savladali su Granadu sa ubedljivih 7:0 u poslednjem meču španske Primere.

Najprijatnije iznenađenje ove sezone u španskom fudbalu, ekipa Đirone, završila je u velikom stilu svoju bajkovitu sezonu koju je završila na trećem mestu i izborila istorijski plasman u Ligu šampiona.

Het-trik večeras postigao je ukrajinski napadač Artem Dovbik i tako sa 24 postignuta gola izbio na čelo liste strelaca Primere.

Na drugoj strani, Granadu ćemo naredne sezone gledati u Segundi.

Poveo je tim iz Katalonije posle pola časa igre. Posle "pmoćne igre" iz kornera Viktor Cigankov je sjajnim centaršutem pronašao štopera Erika Garsiju, koji je "zakucao" loptu u mrežu gostiju.

Samo tri minuta kasnije Cigankov se upisao i u listu strelaca. Ukrajinac je pogotkom krunisao odličnu akciju svog tima i asistenciju levog beka Gutijereza.

Fantastično prvo poluvreme Đirone zaključio je golom iz penala još jedan Ukrajinac Artem Dovbik.

Gde su stali u prvom, gosti su nastavili u drugom poluvremenu.

Maestralni Cigankov po drugi put je zatresao mrežu nedoraslog rivala posle devet minuta igre u nastavku, a onda napadač Granade Fakundo Peljistri zaradiocrveni karton pet minuta kasnije i dodatno pokvario veče gostima.

Miljenik domaćih navijača Kristijan Stuani pokazao je svoju klasu nakon što je ušao u igru sa klupe. Urugvajac je najpre asistirao Dovbiku za njegov novi gol 15 minuta pre kraja meča, a onda i sam pogodio tri minuta kasnije za ubedljivih 6:0.

Dočekali su domaći "sedmicu" večeras. U 90. minutu Dovbik je pogotkom iz penala kompletiraohet-trik i sa 24 postignuta gola došao na prvo mesto liste strelaca ispred napadača Real Sosijedada Andresa Serlota.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke