"Đavoli" imaju boljeg beka od TAA?

Autor: Stefan Matić
subota 23.05.2020.
17:56
Izvor: Sportske.net

Tako barem tvrdi saigrač Luke Milivojevića.

Beta/AP Photo/Dave Thompson
Beta/AP Photo/Dave Thompson

Povezane vesti

Prvotimac Liverpula i ujedno jedan od zaslužnijih za uspehe "redsa" ove i prošle sezone definitivno jeste Trent Aleksanda-Arnold.

Rođeni 'skauzer' obrazovao je neverovatni bekovski tandem sa Robertsonom na drugoj strani, sam TAA je ove sezone zabeležio odličnih 12 asistencija i 2 postignuta gola u PL.

Patrik van Anholt pak tvrdi da desni bek Liverpula nije ni blizu kvalitetima Arona Van-Bisake!

"Bolji od Aleksandra-Arnolda? Bez sumnje. Drugačiji su igrali. Defanzivno gledajući Aron je neverovatan, bolji od Trenta. Ako pitate Vilfreda Zahu protiv koga bi pre igrao svakog drugog dana izmešu Van-Bisake i Trenta, sigurno bi poželeo Trenta", izjavio je Van Anholt za engleske medije.

Van Bisaka

Bisaka glasi za jednog od defanzivnih najboljih igrača lige, sa druge strane Trent dosta više posla obavlja na drugoj polovini terena, čak je i izvođač većine prekida kod "redsa". Deluje da su dva različita igrača a ipak okupiraju istu poziciju u timu.

Ko je vaš favorit?

Baner ispravka

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jack Rackham
Sunday, 24.05.2020
12:07

Trent je bolji ofanzivno, Bisaka defanzivno, drugaciji su tip igraca...

avatar
Misosesic
Sunday, 24.05.2020
10:20

TAA daleko bolji igrač vise doprinosi timu jer Liverpul je napadački tim,Bisaka bi bio odličan za sistem igre ATM-a i Juventusa koji svoju igru zasnivaju na čvrstoj odbrani.

avatar
äxwell
Saturday, 23.05.2020
21:26

Cudno da je bivsi saigrac iz Palasa ovo izjavio, bas. A u realnom svjetu, Trent..........................Pereira..AWB.

avatar
Stevan Mikša
Saturday, 23.05.2020
21:19

Bisaki bi najbolje legla pozicija desnog stopera u Konteovoj formaciji!

avatar
RedDevilSRB
Saturday, 23.05.2020
19:03

Ne mogu da se porede uopšte. To je kao da porediš zadnjeg veznog i "desetku". Trent je jedan od najboljih ofanzivnih bekova na svetu dok je Van Bisaka po meni najbolji defanzivni bek na svetu. Jednostavno mislim da ne postoji bek koji bolje čita igru od njega. Jedan mnogo doprinosi napadu dok drugi mnogo doprinosi odbrani.

avatar
RocknRolla
Saturday, 23.05.2020
18:40

Ahahaha, nisu za poredjenje. Arnold je igrac koji donosi dvocifren broj asistencija svake sezone i igrac koji je osvojio LS i na pragu Premijer lige a Bisaka se kolje sa Zahom u top 10. Ovaj covek ne zna sta govori.

avatar
GagiGGMU
Saturday, 23.05.2020
21:08

Jeste on igrac koji donosi dvocifren broj asistencija, ali je takodje igrac koji pravi rupu na desnoj strani koju posle moraju da pokrivaju igraci poput Hendersona i slicnih... Dakle, ofanzivno je odlican, tu nema dileme, ali ne treba zaboraviti za sta bek najpre sluzi, da zaustavlja protivnicka krila, sto Arnold vrlo slabo radi, Van Bissaka ima prostora za napredak u napadackom smislu, jer je defanzivno potkovan i mogu slobodno reci u prva dva najbolja defanzivna beka na svetu, jer u situacijama jedan na jedan (koje sj mnogo ceste po stranama) ga ne moze niko proci, ali Arnoldu ce biti tesko da kao vec formirani ofanzivni bek usavrsi defanzivne obaveze. Sportski pozdrav!

avatar
GagiGGMU
Monday, 25.05.2020
09:38

Axwell - управо то томе причам, а овај други момак упорно говори како 3 радилице на средини не покривају десну страну када је Арнолд у нападу

avatar
äxwell
Sunday, 24.05.2020
17:33

Arnold vec formiran igrac?? A obojica imaju isto godina i Bisaka moze usavrsiti napad a Trent ne moze odbranu? hahahahah Lvp-u ne trebaju dva defanzivna beka jer imaju 3 radilice u sredini koje pokrivaju non stop bekovske pozicije.

avatar
Wizard08
Sunday, 24.05.2020
10:53

arnold odlicno pokriva desnu stranu kada se to od njega trazi,a van bisaka u napadu ne moze da pruzi nista cak i ako bi se trazilo to od njega.nema sumlje bisaka je bolji defanzivno ali celokupna slika to je smesno porediti ovu dvojicu igraca

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Sunday, 24.05.2020
00:55

Rupu na desnoj strani? Koliko vi ljudi u stvari ne znate i ne pratite. Jeste Trent mnogo ofanzivan i lošiji od Wan Bisake u odbrani ali to uopšte nije toliko lošije koliko svi predstavljaju. Evo npr Liverpool je primio manje golova od Manchestera što ide Trentu u korist iako su za to više zaslužni štoperi, golman i jaka sredina. Eto zaboravićemo na to i idemo na zvaničnu statistiku (koja jeste kao bikini ali neke stvari jasno govori)

Trent je imao 45 startovao na loptu od kojih je uspešno bilo 30. Wan Bisaka je imao 99 od kojih je uspješno bilo 66. Znači po tom segmentu su procentualno izjednačeni jer iako više uspješnih startovao ima Awb ipak Taa ima manje grešaka tako da gledamo po procentima dje su isti.

Clereances 62-49 za Taa
Headed Clereances 26-19 za Taa
Blocks 18-12 za Awb
Interceptions 53-36 za Awb
Aerial battles won 19-15 za Awb
Last man tackle 1-0 za Taa

Znači uopšte nije ni defanzivno Trent previše iza Awb, a za napad ne mogu da se porede. Uz ovo dodati da je Awb skrivio jedan penal, a Taa nijedan.

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 23.05.2020
18:40

Trent je bolji napred, pogotovo u pogledu ubacivanja, sto je danas mnogo bitno za beka... Medjutim pozadi je Bisaka jednostavno zver, takav osecaj za start nisam video jos od Vidica, prakticno kupi lopte kao hobotnica. Trent mi nekako izgleda kao finisiran igrac, dok kod Bisake jos vidim prostora za napredak i mislim da ce bez pogovora biti medju 5 najboljih na svojoj poziciji u narednih par godina...

avatar
Jean-Luc Picard
Saturday, 23.05.2020
18:53

trent finisiran sa 20? dobro strucnjace.

avatar
_mladen_
Saturday, 23.05.2020
21:30

Sad cu ja nesto reci, sto ce verovatno vecina negodovati, ali Bisaka stratuje i kad treba i kada ne treba, njegova odbrana je start, a to bas nije uvek efikasno, pogotovo kod igraca koji su dobri jedan na jedan. Meni se to lice ne svidja, zato on ima toliki broj startova jer on covek konstantno ulece, umesto da ga otera svojim telom, jer pogresan start i ti si zavrsio, a nije da ga nisu prolazili. Trent nije defazivni bek, ali daleko da on ne ume odbranu da igra kao sto mnogi tvrde, jer da je tako onda bi kroz tu stranu uvek duvalo, a nije bas tako. Tako da u Klopovom sistemu Bisaka bi bio beskoristan, ali opet u nekom drugom je odlican.