Dmitrović "častio" Betis, pa će morati Rakitića, golčina Hrvata za remi u derbiju Sevilje!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 12.11.2023.
20:25
Izvor: Sportske.net

Derbi Sevilje uvek lud!

EPA-EFE/Julio Munoz
EPA-EFE/Julio Munoz

Povezane vesti

Fudbaleri Sevilje i Betisa remizirali su rezultatom 1:1 u velikom derbiju 13. kola La Lige. 

Derbi Andaluzije i grada Sevilje ni večeras nije razočarao, nije bilo toliko šansi, ali jeste uzbuđenja i dva gola i podela bodova, Perez je pogodio u 72. minutu, a Rakitić u 79. za 1:1. 

Betis je postigao gol u 15. minutu, Beljerin je gađao sa 20 metara, lopta je pogodila Gudelja i prevarila Dmitrovića, srećom po Sevilju, prethodno je bio ofsajd, pa je pogodak poništen. 

Betis je generalno dominirao i stvarao šanse, Isko je bio ponovo najbolji na terenu, vukao je svoj tim i razigravao svoje saigrače. 

U 35. minutu šansu je imao Huan Miranda, sjajan je bio naš golman Marko Dmitrović.

Drugo poluvreme ponovo ista priča, Betis konkretniji, Sevilja čeka svoje šanse iz kontri i da se otvori pozicija da se nađe En Nesiri. 

To se i dogodilo, Sevilja je najbolju šansu imala sredinom drugog poluvremena, nakon centaršuta sa leve strane, En Nesiri je glavom gađao pored stative.  

I onda, trenutak koji je odlučio meč, u 72. minutu, Isko je centrirao sa desnog boka, Dmitrović je u želji da izboksuje loptu poslao pravo na nogu Ajozeu Perezu koji je pogodio prazan gol za 0:1

Ali, njegov prijatelj i saigrač, Ivan Rakitić kapitenski je poništio pogodak Betisa. U 79. minutu Rakitić je namestio loptu i lansirao "raketu" skoro u rašlje sa skoro 30 metara za 1:1 i eksploziju na tribinama

U nadoknadi vremena Gudelj je bio blizu gola, raspalio je po lopti sa 30 metara, ali ga je nekoliko centimetara delilo od preokreta.

Do kraja nije bilo promene rezultata, podela bodova je bila najpravednija, pa je Betis sada sedmi sa 21 bodom, Sevilja je 13. sa 12 bodova.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke