Do pre par nedelja bilo je nezamislivo, hoće li se slaviti Sent Toteringem dan ove sezone u Londonu?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 02.03.2019.
09:47
Izvor: Sportske.net

Derbi severnog Londona uvek znači više od bodova, ali ovaj današnji ima veliki ulog, dolazi u najgore vreme za domaćina, dok Arsenal mora da pokaže da može da pobeđuje i timove iz top 6.

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Izgledalo je nemoguće pre par nedelja, ali sada je ta mogućnost realna.

Naime, Arsenal je sa pet pobeda u šest mečeva smanjio prednost najvećeg rivala, ako dobije danas na Vembliju imaće realne šanse da prvi put od leta 2016. završi ispred Totenhema na tabeli.

Jasno, za Emerija bi to bio sjajan rezultat, u prvoj sezoni, popularni Sent Toteringem, izmišljeni praznik koji slave navijači Arsenala u trenutku kada postane sigurno da će biti ispred Totenhema na tabeli.

Dobra forma Arsenal poklapa se sa krizom "Pevaca", oni su izgubili od Barnlija i Čelsija i time se praktično odrekli bitke za titulu. Do kraja gostuju i Liverpulu i Sitiju, što sa jedne strane može da bude šansa, ali se pre može podvesti pod peh, jer više ni top 4 nije siguran, pogotovo ako danas izgube drugi put u sezoni od Arsenala.

Mnogo toga ih je zadesilo, od povrede, pa onda teškog povratka u formu Kejna koji sada ne daje golove. Ide im dobro u Ligi šampiona, ali to će biti još veće opterećenje u nastavku PL trke, do kraja je ostalo deset kola.

Od 2012. Totenhem nije izgubio tri meča u nizu u PL, ali zlokobno zvuči podatak da im je baš tada treći poraz nanela ekipa Arsenala.

Zanimljivo da do dolaska Poketina, Totenhem zaista nije imao nikakav razlog da se raduje mečevima sa komšijama, dobili su samo 4 od 36 puta. Od kada je Argentinac seo na klupu, skor se značajno popravio, kod kuće, makar pod tim i smatrali Vembli imaju niz od tri pobede i dva remija. Dodajte na to da je psihološki problem sada na strani Arsenala, oni teško pobeđuju direktne rivale.

Recimo i to, da bi danas Ozil mogao u velikom meču da pokaže da li ima mesta za njega i sledeće sezone, ali na ispitu će biti odbrana koja je dosta puta stradala u gostima protiv velikih.

Naime, Sokratis Papastopulos, Mustafi, Košćelni ne ulivaju baš poverenje protiv vodećih timova.

Meč se igra u ranom terminu od 13:30 na Vembliju, čeka nas pravo uživanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke