Dobiješ šta imaš i osvojiš, kupiš šta želiš i patiš

Autor: Nemanja Janošev
subota 29.05.2021.
23:30
Izvor: Sportske.net

Tuhel nadmudrio Pepa.

EPA-EFE/Pierre-Philippe Marcou
EPA-EFE/Pierre-Philippe Marcou

Povezane vesti

Nemački trener Tomas Tuhel ipak je došao do trofeja Lige šampiona, nakon poraza u prošlogodišnjem finalu.

Kako je poznato, Čelsi je osvojio titulu prvaka Evrope pobedivši Mančester siti, ali interesantno je da je ovaj tim "plavaca" izgradio drugi trener, koji ipak nije uspeo da se zadrži do kraja sezone.

Frenk Lampard je dobio brdo novca od Romana Abramoviča, doveo je Kaja Haverca i Tima Vernera, zajedno sa Benom Čilvelom, Eduarom Mendijem i Hakimom Ziješom, uz naravno Tijaga Silvu, koji je stigao besplatno. Uloženo je 250 miliona, nije malo...

Međutim, nije to funkcionisalo kako treba. Verner nije doneo golgetersku formu iz Bundeslige, Haverc se tražio, Ziješ se nije ni našao... Čelsi je bio 11. na tabeli Premijer lige kada je Lampard dobio otkaz 25. januara.

Ubrzo ga je zamenio Tomas Tuhel, koji je imao neograničen budžet u Parizu, ali nikako nije mogao do "ušatog pehara" kao ni njegovi prethodnici. Ta činjenica, ali i ne baš sjajna forma Parižana u prvoj polovini sezone značila je otkaz i krajem prošle godine pokazana su mu izlazna vrata.

Stigao je u "raštimovani" Čelsi, pun potencijala, nijednog igrača nije selektovao, da bi nekoliko meseci kasnije taktički potpuno nadmudrio Pepa Gvardiolu i konačno bio na najvišem mestu na pobedničkom postolju. Potapšaće Lampardova pojačanja po ramenu, a definitivno zagrliti Ngoloa Kantea.

EPA-EFE/David Ramos

S druge strane, Gvardiola je potrošio stotine miliona ne bi li napravio idealan tim koji bi doneo klubu prvu Ligu šampiona. Delovalo je kao da je to upravo ovaj, predvođen maestralnim Kevinom de Brujneom, ali ne... Jeste se Belgijanac povredio posle sat vremena igre, ali i pre toga je Čelsi držao konce u svojim rukama. Ne spori se umetnost Pepa Gvardiole, ali, ne bilo nam teško, izračunali smo koliko je novca potrošio, a san ostade nedosanjan. Oko 940 miliona evra uloženo je u igrače Mančester sitija od dolaska Španca na "Etihad" 2016. godine...

U Barsi je to uspeo sa onim što je nasledio, a potom sam gradio. Dva puta je najvredniji evropski klupski trofej završavao u Kataloniji. To su bile poslednje Lige šampiona koje je Pep uneo u svoj kabinet...

Možda je ovo bio i njegov poslednji pokušaj na klupi Sitija? Možda se odluči na odlazak? A možda se odluči na još pojačanja za koje smatra da će konačno biti ti.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Sunday, 30.05.2021
12:47

Ma covek je prevara od trenera...nikada nista u evropi nece uraditi xD moze da potrosi jos toliko i nista nece uraditi...kao da igra FM a ne stvaran fudbal.