Dobre vesti za Partizan iz Češke - Slovacko nije u formi!

Autor: Darko Mitrović
sreda 31.08.2022.
19:29
Izvor: Sportske.net

Upravo protiv njih će crno-beli startovati u Ligi konferencija.

FC Slovacko
FC Slovacko

Povezane vesti

Vanredno kolo se večeras igra širom Evrope, a tako je i u Češkoj gde se igraju utakmice šestog kola nacionalnog prvenstva.

Našu najveću pažnju večeras privukao je duel u Plzenju između domaće Viktorije i ekipe Slovackog koja će biti jedan od Partizanovih rivala u predstojećoj grupnoj fazi Lige konferencija.

Viktorija je ubedljivo trijumfovala rezultatom 3:0, a odbrana gostiju je kapitulirala već u prvom minutu kada je Kopic pogodio za vođstvo ekipe iz Plzenja. 

Pred sam kraj prvog poluvremena domaći su stigli i do drugog gola, ovoga puta je strelac bio Buča na asistenciju Havela.

Tim golovima je Viktorija obavila i najveći deo posla u ovom meču, a u nastavku je Moskera golom u 70. minutu dotukao ekipu Slovackog - 3:0.

Viktorija se ovom pobedom probila na prvo mesto na tabeli sa 13 bodova, a Slovacko je na devetoj poziciji sa osam osvojenih bodova.

Ovo je drugi uzastipni poraz Slovackog, s obzirom da je u nedelju poražen i od Libereca na svom terenu sa 2:1, a narednog vikenda će imati još jedan težak meč -  protiv Slavije iz Praga.

Četiri dana kasnije, 8. septembra, Slovacko će u prvom kolu Grupe D Lige konferencija dočekati ekipu beogradskog Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke