Dobri čovek Kante, na svoju sreću nije dovoljno atraktivan za Real...

Autor: Boris Jovanović
nedelja 30.05.2021.
09:36
Izvor: Sportske.net

Pozovi Francuza radi uspeha...

EPA-EFE/David Ramos / POOL
EPA-EFE/David Ramos / POOL

Povezane vesti

Kada je svojevremeno Lester osvojio titulu, njihov skaut Stiv Volš je plastično objasnio šta je tajna. 

"Nama Dani Drinkvoter igra na sredini, a sa obe strane imamo Kantea", slikovito je objasnio učinak Francuza.

Jer gde se po mnogima najsimpatičniji fudbaler na svetu pojavi, tu je uspeh zagarantovan.

Nije ni čudo što su navijači Čelsija najviše tokom meča pevali Kanteu, odigrao je fantastično, ali za njega je to uobičajeno.

Jer, bez Francuza nema uspeha. Pa bilo da je to Lesterova, Čelsijeva titula, LE ili Liga šampiona, na svim tim trofejima je znako čoveka koji je sve, samo ne fudbalska zvezda.

U svojim danima u domovini vozio je skuter, pa onda u Lesteru, mali polovni auto, u Čelsiju je odabrano Mini Moris koji je neprimetan među "aždajama" na parkingu. I dobro se sinoć setio Kurt Zuma, da ga podigne iznad svih, jer Kante je to zaslužio, on je duša tima, simbol neumornog Čelsija.

Dva puta su skauti Reala skretali pažnju Florentinu Perezu na fudbalera iz Nansija, dva puta su dobili isti odgovor, nije atraktivan, Realu je potrebno nešto drugo.

Isto je mislio Ranijeri kada ga je video na treningu, kasnije se posle par meseci izvinio ljudima koji su ga doveli zbog toga što je sumnjao u procenu.

Kante ne haje, on je tih, skroman, veruje u sebe, drži se pravila, na terenu i u životu. Dovoljno je reći da nije želeo da prima platu u Čelsiju, odnosno deo preko poreskih rajeva, jer ne može da zamisli sebe na naslovnim stranama i bilo bi ga sramota od porodice.

Generalno, neverovatan lik, anti-zvezda, ali i strašan lik.

Ako je Tuhel pre finala rekao da Čelsi želi da ubacio kamenčić u Sitijevu mašinu, Kante je bio stena, koja je potpuno poremetila Pepov mehanizam.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke