Dobro došli u Mitrovu pravu kuću!

Autor: Nemanja Janošev
subota 01.10.2022.
10:15
Izvor: Sportske.net

Mitrović dočekuje bivši klub.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Šta bi bilo kad bi bilo... Da li bi Aleksandar Mitrović izrastao u napadača kakav je danas da te zime 2018. godine nije rešio da krene put zapadnog Londona i opremu Njukasla zameni Fulamovom.

Možda danas ne bismo pričali priče o njemu kao najvećem igraču pod državnim grbom u istoriji Srbije. Možda on ne bi bio jedna od legendi engleskog kluba, kao što je to danas u Fulamu. Možda bi njegova karijera išla nekim drugim tokom – boljim ili gorim – to nikada nećemo saznati.

Ali, srećni smo što je ovde u datom trenutku, on ono što jeste, a verujemo da je i on ništa manje zadovoljniji od nacije koju je zajedno sa svojim momcima „naložio“ do maksimuma pred Mundijal u Kataru i onih „kolibara“ sa „Krejven kotidža“ koji ga takođe uzdižu u nebesa.

Vratićemo se sedam godina u prošlost, kada je Mitrović za 13.000.000 evra potpisao petogodišnji ugovor s Njukaslom pritom rekavši da želi da bude nešto poput Alana Širera u tom klubu.

„Oduvek sam navijao za Njukasl. Ne znam zašto, verovatno jer su imali crno-bele boje baš kao i Partizan“, rekao je Mitrović pri potpisu za „svrake“.

Svi znamo kakav je Mitar tada bio i koliku je uzavrelu glavu imao. Uzavrelu iznutra, ukrašenu raznoraznim frizurama spolja. Uz sve to, neopisivo je podsećao na Marija Balotelija. Talenat neosporan, ali neobuzdan, uz famozni broj 45 na leđima. U polusezoni dobio je dva crvena kartona za „svrake“, imao još nekoliko ozbiljnih koškanja i kampanju u kojoj je Njukasl ispao završio ušavši u istoriju Premijer lige kao šesti fudbaler kojem je pošlo za rukom/nogom da postigne gol, asistira i bude isključen na istoj utakmici...

Iako je s svojom strastvenošću bio ekvavilent pristalicama Njukasla, da veza je očigledno bila toksična dokazuje sve ono što se dogodilo posle januara 2018. godine i njegovog odlaska u Fulam kod tadašnjeg mendažera Slaviše Jokanovića. Aleksandar Mitrović izrastao je u jedno novo biće, Terminatora, sa devetkom na leđima koji je stekao kultni status u zapadnom Londonu, a nadasve i u Srbiji.

Mitrović je momentalno po dolasku u Fulam pokazao da će biti vrhunsko pojačanje sa 12 golova do kraja polusezone u koju je Fulam okončao van mesta koje vodi u elitu. Kako je njemu London prijao, tako je odlučio da ostane, Fulam ga je otkupio za 22.000.000 evra i Njukasl je zadovoljno trljao ruke. Četiri godine kasnije, Aleksandar Mitrović je jedan od najubojitijih špiceva današnjice, čovek koji je poobarao rekorde u nacionalnom timu, ali i u dresu Fulama kada je prošle godine postigao čitava 43 pogotka u Čempionšipu i čitavu pažnju engleske javnosti usmerio na sebe. Da je Englez uspeo da učini ovako nešto, verovatno bi njegovo ime ispunjavalo mnogo više novinarskih stubaca, ali dobro, navikli smo i navikao je.

Rekli su mnogi i da neće moći slično da ponovi u Premijer ligi, a gledajte ga sad! Osim Erlinga Halanda, nema boljeg strelca od njega, pritom čeka Njukasl u svom domu naoštren sa četiri pogotka iz dva duela reprezentacije Srbije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke