Dočekasmo i to - Murinjovo prvo finale, ali ponovo taj VAR!

Autor: Milovan Longinov
utorak 05.01.2021.
22:39
Izvor: Sportske.net

Totenhem je prvi finalista Liga kupa.

EPA-EFE/Ian Walton
EPA-EFE/Ian Walton

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema prvi su finalisti Liga kupa, pošto su danas na svom Vajt Hart Lejnu pobedili Brentford rezultatom 2:0.

Strelci za Totenhem bili su Musa Sisoko u 12. i Son u 70. minutu, a Sparsi će u finalu 25. aprila na Vembliju igrati protiv boljeg iz duela Mančester Junajted - Mančester Siti koji je na  programu u sredu od 20.45.

Ni ovaj meč nije mogao da prođe bez sumnjive situacije iz VAR sobe. Brentford je nekoliko minuta pre drugog gola, pogodio za 1:1, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda.

Situacija je bila veoma teška za jasnu procenu, pošto se od kolena strelca gola Tonija, nije najbolje videlo stopalo Muse Sisoka.

Ipak, geometrija je uspela da vidi nešto se nama na ekranu činilo kao nemoguće za jasnu procenu - ofsajd pozicija i gol je poništen. Ceo snimak pogledajte OVDE.

VAR Totenhem

Što se tiče priznatih golova, tu dileme nije bilo. U 12. minutu Regilon je sjajno centrirao, a Sisoko lepo pogodio glavom za 1:0.

U 70. minutu, samo nekoliko minuta posle poništenog gola Brentforda, Son je pokazao zbog čega je jedan od najboljih igrača Premijer lige. Ndombele je uputio sjajan pas u prostor, a Son je pobegao svojim čuvarima i zategao loptu pod prečku za 2:0.

Murinjo je odmah posle drugog gola napravio dvostruku izmenu, da "pojača" bedem, ušli su Dejvis i Vinks umesto Regilona i Lukasa Mure.

Kada je u 84. minutu Dasilva zaradio zasluženo crveni karton zbog preoštrog starta nad Hejbjergom, bilo je jasno da je ovaj meč završen.

Totenhem je uspeo da sačuva prednost, pa je Žoze Murinjo obezbedio svoje prvo finale sa Sparsima posle 13 i po meseci na klupi.

Jedva čekamo finale, bilo da je protiv Murinjovog večitog rivala Gvardiole ili bivšeg kluba Mančester Junajteda...

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke