Dok Hajduk prosipa bodove, iz Dinama poručuju: ''Neka drhti cela Evropa!''

Autor: Darko Mitrović
subota 24.02.2024.
21:45
Izvor: Sportske.net

Jesenji prvak upisao novi kiks.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

I dok se jesenas činilo da bi ove sezone splitski Hajduk konačno mogao da prekine dugogodišnju dominaciju Dinama i osvoji titulu na koju čeka još od 2005. godine, početak drugog dela sezone ostavlja drugačiji utisak.

Splićani, koji su jesen završili na prvom mestu, u nastavku sezone su već izgubili sedam bodova u pet prethodnih kola i za sada pali na drugo mesto, s tim da im zahuktali Dinamo opasno preti sa trećeg mesta.

Rijeka je sada vodeća i ostaće na toj poziciji, bez obzira na ishod sutrašnjeg derbija protiv Dinama u Zagrebu, jer je Hajduk danas kiksnuo na gostovanju Varaždinu.

Taj meč je završen rezultatom 1:1. Belčar je doveo domaće u vođstvo u prvom poluvremenu, a tek pošto je ekipa Varaždina ostala bez isključenog Dabra, Hajduk je uspeo da stigne do izjednačenja, golom Sigura u 66. minutu.

Posle ovakvog epiloga, Rijeka vodi sa 50 bodova i utakmicom manje, Hajduk je drugi sa 49, a Dinamo treći sa 44, ali uz dve utakmice manje.

Inače, Zagrepčani su loš utisak iz većeg dela sezine značajno popravili plasmanom u osminu finala Lige konferencija, pošto su u četvrtak bili bolji od španskog Betisa. Taj uspeh im je vratio optimizam i u trci za tituu u Hrvatskoj, pa su uoči derbija sa Rijekom, iz Dinama na svom YouTube kanalu objavili snimak pod nazivom ''Neka drhti cela Evropa''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke