Dok se Čelsi rasipa, Tuhel saopštio svoju odluku - Šta će reći novi vlasnici?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 27.04.2022.
16:40
Izvor: Sportske.net

Kada transakcija bude obavljena, krenuće se u dalje planiranje.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Trener fudbalera Čelsija Tomas Tuhel rekao je da je potpuno posvećen svom poslu u tom klubu i da želi da ostane uprkos tome što ne zna kakav će tim imati naredne sezone.

Aktuelni šampion Evrope ostao je u borbi za samo još jedan trofej i to je FA kup gde će u finalu igrati sa Liverpulom. Iz trke za titulu šampiona Engleske su odavno ispali, Real ih je eliminisao u četvrtfinalu Lige šampiona, dok su u finalu Karabao kupa izgubili na penale od Liverpula.

Da stvar bude još gora, situacija u klubu je daleko od najbolje i potpuno suprotna od istog ovog perioda prošle godine. Tada je sve izgledalo čarobno, da bi se u međuvremenu dogodio rat u Ukrajini što je posebno pogodilo Čelsi budući da je Roman Abramovič usko vezan za rusku vlast, te su mu uvedene sankcije zbog kojih je morao da stavi klub na prodaju.

Transakcija i dalje nije izvršena, nekoliko kandidata čeka da kupi "plavce" čiji će tim imati drugačiju fizionomiju na leto. Neće biti Antonija Ridigera i Andresa Kristensena koji su važni šrafovi Tuhelove ekipe, pitanje je šta će se dogoditi sa Romeluom Lukakuom, dok je dilema oko Žoržinja otklonjena, barem tako deluje.

Ono što je takođe postalo jasno jeste da će Tomas Tuhel predvoditi Čelsi i naredne sezone. To je njegova misao, ali poslednju reč imaće novi vlasnici.

"Sledeće sezone život se nastavlja, svidelo nam se to ili ne. Od početka priprema davaćemo sve od sebe, a ja ću biti posvećen svim svojim srcem i znanjem, bez obzira na to kakav tim budem imao", rekao je Tomas Tuhel danas.

Pitanje je koliko će vlasnici Čelsija ulagati u letnjem prelaznom roku. Sada kada nema Abramoviča basnoslovne kupovine više nisu garant.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke