Dokaz da je Simeone bio u pravu, Barsa neće i ne treba da otkupi Feliksa!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 26.11.2023.
10:30
Izvor: Sportske.net

Katalonci pred važnom odlukom.

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

Žoao Feliks i Žoao Kanselo stigli su na pozajmicu u Barselonu poslednjeg dana prelaznog roka, ali kako stoje stvari, samo jedan će biti otkupljen.

Barselona je neprepoznatljiva poslednjih nedelja, Ćavi je potpuno izgubio kontrolu nad svlačionicom, a jedan od igrača koji ima najlošije brojke je - Žoao Feliks.

Nakon što je savršeno otvorio sezonu i brzo stigao do tri gola i tri asistencije, počeo je njegov post. 

Portugalac je bez gola na poslednjih 12 utakmica, a na poslednjih šest nije imao ni asistenciju. Ni po uticaju na igru ne može da se pohvali, stvorio je samo jednu šansu svojim saigračima na poslednjih šest utakmica, na kojima je Barselona kreirala 240 akcija! 

Feliks nije dovoljno opasan i sve teže ulazi u opasnu zonu, što potvrđuje i podatak da je imao samo dva udarca ka protivničkom golu na poslednjih šest utakmica.

Kada se sve sabere, on upiše gol ili asistenciju na svakih 150 minuta, što je zaista razočaravajući prosek. 

Ako uzmemo u obzir finansijsku situaciju u Barseloni i Atletikova potraživanja od čak 70-80 miliona evra za njegov otkup, a na to dodamo i ove brojke, jasno je da ga Feliks neće biti prioritet narednog leta. 

S druge strane, Žoao Kanselo je opravdao očekivanja i očekuje se da ga Barselona otkupi, posebno zbog činjenice da bi ga Mančester siti pustio za sumu od 30 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke