Dokaz veličine - Mesijev pečat na "Marakani"?

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 22.12.2022.
08:30
Izvor: Sportske.net

Potez iznad rivalstva.

Povezane vesti

Argentina je predvođena maestralnim Lionelom Mesijem nedavno stigla do toliko željene titule prvaka sveta.

Kapiten "gaučosa" predvodio je u 35-godini predvodio svoj tim do svetske titule, a na turniru u Kataru proglašen je za najboljeg igrača. Tako je Mesi po mnogima postao najbolji igrač svih vremena i oduševio čitavu planetu, čak i "neprijateljski" Brazil.

"Kariokama" verovatno baš i nije drago što su njihovi najveći rivali Argentinci nakon trofeja Kopa Amerike prošle godine stigli i do planetarne titule, ali je potez Ministartstva sporta države Rio de Ženeiro pokazao da su neke stvari iznad rivalstva.

Prema pisanju "Rojtersa" Brazilci su uputili poziv kapitenu Argentine Lionelu Mesiju da ostavi otisak stopala na "Marakani".

"Mesi je pokazao svu svoju važnost na terenu i van njega. On je igrač koji godinama igra na najvišem fudbalskom nivou. Osvajanje Svetskog prvenstva samo predstavlja kulminaciju jedne divne i trijumfalne karijere. Jedina ispravna stvar je da mu Marakana da omaž. Na kraju, Mesi je ipak fudbalski genije“, poručili su iz Brazila.

Ukoliko Mesi prihvati ovaj poziv postaće prvi Argentinac koji će se "potpisati" na čuvenom stadionu.

Večeras se igra prvi veliki derbi od završetka Mundijala. U engleskom Liga kupu sastaju se Mančester siti i Liverpul. Siti je favorit na "Etihadu", a AdmiralBet nudi kvotu 1.97 na pobedu "građana".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke