Doktor Ilkaj Gundoan voli isti recept - Siti ide po triplu krunu!

Autor: Nemanja Janošev
subota 03.06.2023.
17:58
Izvor: Sportske.net

Kakav tim Pep ima.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su FA kup ovog popodneva pošto su na Vembliju savladali Mančester junajted sa 2:1.

Sjajna utakmica koju je obeležio još sjajniji Ilkaj Gudoan sa dva pogotka i kompletnom partijom na sredini terena.

Pep nije kalkulisao bez obzira na to što kroz nedelju dana njegov tim igra finale Lige šampiona i bio praktično najavljeni sastav, sa sve Ortegom na golu pre Edersona.

Igralo se samo 13 sekundi na kultnom stadionu pre nego što su igrači u svetloplavoj opremi slavili kod korner zastavice. Majstorjski pogodak Ilkaja Gundoana volej-udarcem proizveo je najbrži gol u istoriji finala FA kupa.


Potpuna dominacija Mančester sitija usledila je u narednom periodu, pa je Junajted tek negde oko sedmog minuta kreirao prvi kakav-takav napad. Uprkos svemu, ekipa Erika ten Haga stigla je do poravnanja u 33. minutu kada je Džek Griliš igrao rukom posle duela sa Aronom van Bisakom. Bruno Fernandeš je bio precizan.

Međutim, po početku drugog poluvremena, Kevin de Brujne izvodi korner, lopta putuje čitavu večnost na ivicu šesnaesterca gde je čeka uvek spremni Ilkaj Gundoan i sličnom tehnikom, uz malo više sreće, matira De Heu za novu prednost Sitija.


Nominalni domaćin je dominirao do kraja utakmic, ali je Junajted imao dve sjajne šanse da poravna. Prvu je propustio rezervista Alehandro Garnao, dok je druga usledila posle gužve pred golom Ortege kada su pokušali Varan i Mektominej u nadoknadi.

Mančester siti sada očekuje finale Lige šampiona gde imaju priliku da objedine treći trofej u sezoni i ispišu nove stranice istorije engleskog fudbala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke