Doktorska disertacija Tomasa Tuhela

Autor: Milovan Longinov
sreda 05.05.2021.
23:06
Izvor: Sportske.net

Da li je Leonardo imao vremena da gleda večeras taktiku Tomasa Tuhela?

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Drugu godini zaredom, Tomas Tuhel je u finalu Lige šampiona. 

Ono što je od zimus napravio od okrnjenog i potpuno bezbalansiranog Čelsija, verovatno će se izučavati na fakultetima. 

U trenutku kada je preuzeo Čelsi, to je bila osrednja ekipa u donjem delu tabele Premijer lige, bliža Arsenalu nego Sitiju. Danas je u finalu Lige šampiona, u finalu FA kupa i na pragu direktnog plasmana u LŠ, odnosno sigurnog mesta u top 4.

Tuhel je od dolaska u Čelsi imao međusobne duele sa svim najboljim trenerima sveta i još ni od jednog nije izgubio i to uz samo jedan primljeni gol i to baš taj sinoćni od Reala!

A ta lista izgleda ovako: Gvardiola, Murinjo, Klop, Simeone, Anćeloti i od sinoć Zidan. Nadigrao je Simeonea u osmini finala LŠ ukupnim rezultatom 3:0, izbacio je Gvardiolu iz polufinala FA kupa rezultatom 1:0, pobedio je Murinja i Klopa u gostima takođe minimalcima u Premijer ligi, dok je Anćelotijev Everton dobio 2:0. I za kraj, nadigrao je Zinedina Zidana ukupnim rezultatom 3:1, a posle revanša, utisak je da je Real odlično prošao. 

Real je večeras postojao samo u prvoj četvrtini meča, kada je u potpunosti kontrolisao igru, a onda je Čelsi počeo da kažnjava svaki pedalj praznog prostora. Kante je odradio ponovo najveći deo posla, mada večeras mora da dobije epitet igrača utakmice više momaka u plavom.

Žoržinjo je pohapsio Modrića i Krosa, Kasemiro je bio neupotrebljiv, baš kao i Azar. Onaj trenutak u 80. minutu kada je Benzema u prijemu prošao Silvu i stuštio se ka golu, a Žoržinjo mu sa već kartonom u džepu, oduzeo čistu loptu - postao je verovatno igrač utakmice uz Kantea. 

A šta tek reći za Haverca?

Ređao je šanse, gurao je kroz noge, zadržao svaku loptu, igrao "lutajućeg" napadača, ni krilo, ni veznog i tako unosio potpunu pometnju.

Timo Verner je postigao gol, kao na tacni je spojio i Kantea i takođe je odradio lavovski deo posla.

Mejson Maunt? Šta je od njega napravio Tuhel? Nije imao grešku, igrao je i gledao samo ka napred. Neprimetan kada je potrebno, u prvom planu kada je  neophodno da iskoči i da napravi potez i napravi šansu ili postigne gol. Pogodak u finišu nagrada je za polusezonu iz snova, kao najavu da će uz Fila Fodena "vratiti i fudbal kući".

Moramo doći i do odbrane, Antonio Ridiger je večeras bio neprelazan, agresivan, precizan, prepun samopouzdanja u svakom trenutku, dok Silva i Kristensen deluju kao da godinama igraju zajedno. 

Kapiten "Dejv" nije nijednom igraču dozvolio da se okrene ka golu, disao im za vratom i pokazao zašto nosi traku oko ruke.

Real u drugom poluvremenu nije imao šansu, a bio mu je potreban barem jedan gol. Čelsi je imao 10 šansi, a nije mu bio potreban niti jedan pogodak. 

Tomase, kapa dole, jedva čekamo duel sa Pepom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr®Hari
Thursday, 06.05.2021
12:59

A da je Daniel Orsato bio na nivou Čakira, Klatenburga, Rocchija, Kujpersa i ostalih galaktikosa iz ranijih Realovih mečeva sada bismo čitali kako je magic ZiZu održao fudbalski čas Tuhelu i objasnio mu kako taktika i iskustvo pobeđuju šanse, zicere, agresivnost, trčanje itd. Od finala LŠ Real je delio samo jedan izmišljeni penal i jedno izmišljeno isključenje Chelsea defanzivca. Tako malo za Čakira, Kujpersa, Klatenburga i bratiju, a tako mnogo za Orsata. 😂😂😂

avatar
Nemanjici
Wednesday, 05.05.2021
23:58

Pa nista..vidi Perez ta Super liga pa mozda bude bolje