Dominantan start Motinog Juventusa, VAR pokvario slavlje Vlahoviću!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 19.08.2024.
22:40
Izvor: Sportske.net

Novajlija u ligi nemoćan.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Nova era Juventusa je počela, i to trijumfalno.

U prvom kolu italijanske Serije A "stara dama" je kod kuće savladala novajliju u ligi Komo sa 3:0, a novi trener Juvenutsa Tijago Mota uspešno započeo mandat na klupi velikana iz Torina.

Debi iz snova imao je mladi ofanzivac Juventusa Samuel Embangula, koji je postigao pogodak u 23. minutu. Munjevito su kontranapad odigrali domaći fudbaleri, Timoti Vea je dijagonalnim pasom pronašao Embangulu na levom boku, a Belgijanac sjajno ušao u sredinu i još bolje šutirao sa ivice kaznenog prostora u donji desni ugao Komovog gola.

Do kraja prvog dela Motin tim je vodio sa 2:0. Igrao se prvi minut sudijske nadoknade kadaje nova "desetka" Juventusa Kenan Jildiz majstorski prošao po levoj strani, uputio povratni pas po zemlji,a Timoti Vea "zakucao" loptu pod prečku i doneo novo slavlje gledalaca na "Alijanc stadionu".

Gol za Juventus na startu sezone postigao je i srpski napadač Dušan Vlahović, ali mu je on poništen. Igrao se 47. minut kada je novi levi bek "stare dame" Huan Kabal sjajno centrirao, a Vlahović maestralnim udarcem glavom smestio loptu u mrežu. Ipak, posle gledanja VAR-a ustanovljen je milimetarski ofsajd Andree Kambijaza u začetku akcije.


Do kraja utakmice Juventus je dodatno uveća prednost. Igrao se prvi minut nadoknade vremena kada je mrežu Koma silovitim udarcem levom nogom zatresao desni bek domaćih Andrea Kambijazo na asistenciju raspoloženog Embangule.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke