Donaruma čašćavao Arsenal u Londonu! Dortmund "sedmicom" obrukao Seltik, PSV i Sporting podelili plen!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 01.10.2024.
22:58
Izvor: Sportske.net

U terminu od 21 sat, večeras je odigrano sedam utakmica drugog kola Lige šampiona.

AP Photo/Alastair Grant
AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala savladali su u Londonu ekipu Pari Sen Žermena rezultatom 2:0.

Izabranici Mikela Artete pokazali su izuzetnu taktičku zrelost i svojom igrom dokazali da su "Sveci" u ovom trenutku ipak daleko samog vrha evropskog fudbala.

Udarac Sake koji je završio pored leve stative kao da je nagovestio ono što će se dogoditi u 20. minutu.

Trosar je izdržao duel po levoj strani i uputio dobar centaršut na koji je naleteo Kai Haverc koji je glavom matirao Donarumu koji je "zaplivao" u prazno.

PSŽ je uzvratio preko Mendeša koji je pogodio stativu, nakon njega je udarac Hakimija uspeo da odbrani Raja, a potom je usledila nova surova kazna "tobdžija".

Igrao se 35. minut kada je Bukajo Saka izveo slobodan udarac sa desne strane, očito je to bio centaršut, ali lopta nije dotakla nikoga pre nego što je Donaruma loše procenio putanju i praktično je propustio u mrežu.

Arsenal je početkom drugog poluvremena imao šansu preko Martinelija, dok je nastavak protekao u neuspešnim pokušajima Francuza koji su najbliži golu bili kada je Neveš pogodio prečku.

Promene rezultata do kraja meča nije bilo, pa je domaćin ostvario zasluženu pobedu.

Šta tek reći za Borusiju koja je u Dortmundu ponizila Seltik trijumfom od 7:1.

Posle Dinama, svoju "porciju" večeras je od jednog nemačkog tima dobio i škotski velikan čiji će obrazi dugo brideti posle sramotnog izdanja na Vestfalenu.

Partiju za pamćenje imao je Karim Adejemi koji je postigao svoj prvih het-trik u Ligi šampiona i to razmaku od samo pola sata i to u prvom poluvremenu.

Nemački napadač pogađao je redom u 11, 29. i 42. minutu čime je pokazao da će u bliskoj budućnosti verovatno biti spreman i za neki veliki transfer od kojeg će zaraditi i "Milioneri".

Dortmund je poveo u sedmom minutu kada je sa penala pogodio Emre Džan, da bi dva minuta kasnije rezultat poravnao Daizen Maeda.

Činilo se da ćemo videti veoma nezivestan duel dve napadački orijentisane ekipe, ali na terenu je postojao samo jedan tim.

Borusija je za jedno poluvreme završila čitav posao posle vođstva od 5:1 jer se među strelce upisao i Seru Girasi sa penala u 40. minutu.

Gvinejski napadač pogodio je i u 66. minutu, a agoniju nekadašnjeg prvaka Evrope zapečatio je Feliks Enmeča golom u 79. minutu.

U susretu PSV-a i Sportinga iz Lisabona u Ajndhovenu nije bilo pobednika posle remija 1:1.

Domaćin je imao i više od igre, pa zasluženo poveo u 15. minutu kada je Jerdi Šuten fantastičnim udarcem sa više od 20 metara pogodio malu mrežu gola Israela.

Novi problem za Rubena Amorima nastao je u 32. minutu kada je Diomande morao da izađe zbog povrede, a njega je zamenio Eduardo Kvarežma koji se u drugom poluvremenu propisno obrukao kada se sapleo u odsudnom trenutku u prilici.

Ređale su se prilike PSV-a, prvo je pokušao Til, zatim i De Jong i Lang, kao i Bakajoko, a kazna za sve promašaje stigla je u 84. minutu.

Sjajnu akciju izveli su rezervisti Arauho i Danijel Bragansa koji je na efektan način reagovao na centaršut s leve strane i doneo bod "Lavovima" iz Lisabona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke