Donarumini problemi u raju - Hijerarhija se ne ruši lako

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 02.09.2021.
08:49
Izvor: Sportske.net

Poketino na slatkim mukama.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Italijanski golman Đanluiđi Donaruma stigao je ovog leta u Pari Sen Žermen, ali još nije igrao ni sekundu.

Njegov transfer, poput ostalih u prestonici Francuske ovog leta odjeknuo je širom sveta, ali Donarumin početak života u Pari Sen Žermenu ne može se nazvati idealnim, iz njegove perspektive.

Došao je kao šampion Evrope i jedan od najboljih golmana sveta za tačno nula evra. Godišnje prihoduje 10 miliona, što je samo PSŽ bio spreman da mu ponudi u ovom trenutku. Međutim, prethodna dva meča, od mogućih pet, proveo je na klupi, budući da je imao nešto duži odmor posle Evropskog prvenstva.

Iako je njegov dolazak upitao mnoge šta će se dogoditi sa sjajnim Kejlorom Navasom, Poketino je na početku sezone dao odgovor bez ijedne reči. Hijerarhija se poznaje - Navas je prvi golman dok teren ne pokaže suprotno. I to je potpuno legitimno, jer je Kostarikanac godinama unazad jedan od najpotcenjenijih golmana sveta. Ništa slabije ne brani u odnosu na karijeru u Realu sa kojim je postao apsolutni vladar Starog kontinenta. 

Njegove odbrane na startu sezone protiv Troe, Strazbura, Bresta i Remsa olakšale su posao Parižanima čija defanziva ne funkcioniše najbolje što potvrđuju pet primljena pogotka do sada (prim. aut. i jedan od Lila u Superkupu), ali to bi trebalo da se "zategne" sa Serhijom Ramosom i Nunom Mendešom.

Pari Sen Žermen ima dva golmana svetske klase u svojim redovima, te je za očekivati da će Donaruma prednost imati u Ligi šampiona. Naravno, on priželjkuje da bude neprikosnoven, ali moraće da sačeka eventualni loš period Kejlora Navasa za tako nešto. No, bivši golman Levantea i Real Madrida ih nije imao mnogo u prethodnih šest godina, stoga bi trebalo da bude strpljiv.

Ove večeri, Donaruma će zaigrati prvi meč posle dva meseca i to ponovo u dresu selekcije Italije, gde je poslednji put nastupao u finalu Evropskog prvenstva protiv Engleske odbranivši dva penala.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke