Brazilcima "gori pod nogama", tvrdoglavi Dorival popustio i vratio Rafinju u nacionalni tim

Autor: Mladen Heleta
subota 28.09.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Nema više mesta za improvizacije.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Selektor Brazila Dorival Žunior objavio je spisak od 23 fudbalera na koje računa za predstojeće utakmice u sklopu kvalifikacija za Mundijal protiv Čileo i Perua.

Brazilu ne cvetaju ruže u južnoameričkim kvalifikacijama i tek je peti na tabeli sa 10 bodova iz deset mečeva.

Južna Amerika sada ima 6+1 mesta na proširenom Mundijalu, ali da je ostao stari format sa 4+1, Brazilci bi već sada bili u velikom problemu. Imaće ga i sada ukoliko nastave da nižu loše rezultate.

Debitanti na spisku su Igor Žesus iz Botafoga i Abner iz Liona, dok se u reprezentaciju vraćaju krilni napadači Rafinja iz Barselone i Gabrijel Martineli iz Arsenala, te štoper Juventusa Bremer, dok iz Monaka stiže Vanderson. 

Rafinja je od početka sezone možda i najbolji pojedinac Barse i prosto je neverovatno da ga selektor nije zvao za septembarske mečeve.

Spisak Brazila:

Golmani: Alison (Liverpul, Bento (Al Nasr), Ederson (Mančester Siti).

Odbrana: Danilo (Juventus), Vanderson (Monako), Anber (Lion), Giljerme Arana (Atletiko Mineiro), Bremer (Juventus), Eder Militao (Real Madrid), Gabrijel Magaljaeš (Arsenal), Markinjos (Pari Sen Žermen).

Vezni red: Andre (Vulverhempton), Bruno Gimarais (Njukasl), Žerson (Flamengo), Lukas Paketa (Vest Hem), Rodrigo (Real Madrid).

Napadači: Endrik (Real Madrid), Igor Žezus (Botafogo), Martineli (Arsenal), Luis Enrike (Botafogo), Rafinja (Barselona), Savinjo (Mančester Siti), Vinisijus Žunior (Real Madrid).

Brazilci 10. oktobra igraju protiv Čilea u Santjagu, a pet dana kasnije dočekuju Peru, na stadionu Mane Garinča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke