Bajern se nudi, Dortmund se samouništava - Veliki kiks Borusije u Bohumu!

Autor: Mladen Heleta
petak 28.04.2023.
22:30
Izvor: Sportske.net

Bavarci u nedelju mogu da se vrate na prvo mesto.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

I kada Bajernu iz Minhena ništa ne ide, kada "puca po šavovima" kao ove sezone, njegovi rivali u Nemačkoj to ne znaju da iskoriste i preotmu mu titulu koju u svojim vitrinama drži već deset punih godina.

To se posebno odnosi na Borusiju iz Dortmunda, koja je ove godine dobila nekoliko poklona od Bajerna, titula joj se "crtala", ali ona izgleda ne ume da je uzme. 

"Milioneri" su u prošlom kolu još jednom zaseli na čelo tabele, imali su ispred sebe pet kola i pet finala da budu prvaci Nemačke posle 11 godina, ali su pali već na prvom ispitu i odigrali samo 1:1 na gostovanju sa Bohumom u 30. kolu Bundeslige.

Dortmund sada na prvom mestu ima 61 bod, dva više i meč više od Bajerna, koji u nedelju dočekuje Hertu i ima zicer da ponovo preuzme prvo mesto i kontrolu u šampionskoj trci.

Bohum ima 28 bodova na 15. poziciji, prvi je iznad "crte" i čeka ga grčevita borba za opstanak u preostala četiri kola. Kada ne pobedite ovakav tim, onda i niste za prvaka Bundeslige.

Utakmica je krenula furiozno. Igrao se peti minut kada je Losil šokirao Borusiju i doveo Bohum u vođstvo. Asano je probio po desnoj strani i poslao oštar pas u peterac, tamo je Humels intervenisao i izbacio loptu, ali je ona stigla pravo do Losila, koji je uputio fantastičan udarac sa 17 metara i proparao mrežu, iza nemoćnog golmana Kobela, koji je svojom paradom samo ulepšao ovaj pogodak.

Reakcija "milionera" bila je munjevita i izjednačenje je stiglo posle samo 120 sekundi. Bio je to mat u četiri poteza. Humels je započeo akciju iz zadnje linije, dugačkim pasom pronašao Malena na desnom boku, Holanđanin se stuštio u kazneni prostor, proigrao je Alera u petercu, ovaj lepo odložio za Adejemija, kojem nije bilo teško da sa dva metra pošalje loptu u praznu mrežu.

U nastavku napadi Borusije, pokušaji sa svih strana, nekoliko ozbiljnih šansi, a dve kolosalne viđene su u 75. i 77. minutu, kada je Rajman najpre skinuo zicer Mukoku, a onda i "projektil" Belingemu.

Sanjaće igrači Borusije Rajmana, a verovatno će nastaviti da sanjaju i "salataru", koju će u javi teško uzeti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke