Dortmund izdržao sa desetoricom, pobedio u Hofenhajmu i izbio na prvo mesto

Autor: Mladen Heleta
petak 29.09.2023.
22:28
Izvor: Sportske.net

Makar na jednu noć.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda savladali su Hofenhajm u gostima rezultatom 3:1, u prvoj utakmici šestog kola nemačke Bundeslige.

"Milioneri" sada na čelu tabele imaju 14 bodova, jedan više i meč više od Bajerna i Bajera, pa će makar prenoćiti na prvom mestu.

Hofenhajm je šesti sa 12 bodova.

Svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu.

Borusija je povela u 18. minutu. Igrači Hofenhajma su napravili katastrofalnu grešku posle auta u svoju korist, a to su iskoristili Brandt i Filkrug. Prvi je asistirao, a drugi izašao sam pred golmana Baumana i pogodio za 0:1.

Izjednačio je Kramarić iz penala u 25. minutu, a gosti su ponovo stekli prednost u trećem minutu nadoknade prvog dela. 

Malen je munjevito prošao po desnom krilu, ušao u kazneni prostor, poslao oštar pas u peterac, golman Bauman je kratko odbio loptu, ali je na nju natrčao Marko Rojs i "spakovao" je u mrežu, za 1:2.

U nastavku nije bilo pogodaka sve do duboke nadoknade vremena, ali jeste uzbuđenja pre toga. Gosti su u 71. minutu ostali sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Bensabijanija, ali su uspeli da izdrže nalete Hofenhajma.

Na kraju su uspeli da dođu i do trećeg pogotka, a strelac je bio Rajerson u 95. minutu. On je oduzeo jednu loptu na 20 metara od svog gola, a onda se stuštio ka protivničkom kao da je prvi minut i uspeo je da svoju sjajnu minijaturu kruniše golom za konačnih 1:3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke