Dortmund će prenoćiti na vrhu, Ajntraht ''poništio'' pobedu nad Bajernom

Autor: Darko Mitrović
subota 16.10.2021.
17:29
Izvor: Sportske.net

Haland ponovo efikasan, Kostić zatajio ovoga puta.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Kako se i očekivalo, Dortmund je na svom terenu rutinski izašao na kraj sa ekipom Majnca. ''Milioneri'' su slavili rezultatom 3:1, a mreža gostujućeg tima mirovala je samo do trećeg minuta, kada je Marko Rojs doveo Dortmund u vođstvo.

Minimalnu prednost domaći su uneli i u drugo poluvreme, a posle devet minuta igre u nastavku meča, Erling Haland je iskoristio jedanaesterac za 2:0. Ipak, na ulasku u sam finiš meča, u 87. minutu gosti preko Burkarta vraćaju nadu da bi mogli da izbegnu poraz, ali tu nadu im je oduzeo Haland svojim drugim golom za konačnih 3:1 na Signal Iduna Parku.

Dortmund se ovom pobedom probio na vrh tabele sa 18 bodova, dva više od Bajerna i Leverkuzena, koji se sutra sastaju u derbiju kola.

Protekla dvonedeljna pauza nije povoljno uticala na ekipu Ajntrahta koja je današnjim porazom od Herte na svom terenu praktično poništila ono što je uradila u prošlom kolu u Minhenu, kada je bila bolja od Bajerna.

Trijumf ekipe iz Berlina najavio je Rihter vodećim golom već u sedmom minutu meča, a prednost je udvostručio Ekelenkamp sredinom drugog poluvremena. Domači se nisu predavali, ulazak Pasijensije se donekle isplatio Ajntrahtu, pošto je upravo on realizovao jedanaesterac u 78. minutu meča i smanjio na 1:2. Naš Filip Kostić je odigrao svih 90 minuta, ali nije uspeo da ponovi sjajnu partiju iz meča sa Bajernom.

Sa odličnim rezultatima nastavio je i Frajburg, koji je i dalje neporažen od početka sezone. Danas je na svom terenu dočekao ekipu RB Lajpciga, a utakmica je završena bez pobednika, 1:1. Gosti su poveli u 32. minutu golom Forsberga iz jedanaesterca, a bod Frajburgu doneo je Vu-Jeong u 64. minutu za konačnih 1:1.

Neočekivano dobro igra i Union Berlin koji je danas na svom terenu savladao Volfsburg sa 2:0 i tako upisao treći uzastopni trijumf. Avoniji je u 49. minutu postigao vodeći gol, a pobedu je potvrdio Beker u 83. minutu.

Miloš Pantović i Erhan Mašović su bili starteri u ekipi Bohuma koja je na gostovanju Grojter Firtu slavila sa 1:0. Gol odluke postigao je Losila u 80. minutu meča.

Bundesliga, 8. kolo

Subota:

Dortmund - Majnc 3:1
Ajntraht - Herta 1:2
Frajburg - RB Lajpcig 1:1
Grojter Firt - Bohum 0:1
Union Berlin - Volfsburg 2:0
18:30h Menhengladbah - Štutgart

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke