Dortmund ostaje lider, Bajern prokockao vođstvo u Leverkuzenu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.03.2023.
19:30
Izvor: Sportske.net

Šampion vodio, ali na kraju osvao bez ijednog boda!

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Derbi 25. kola nemačke Bundeslige pripao je ekipi Leverkuzena, a osim ''farmaceuta'', njihova pobeda nad Bajernom od 2:1 obradovala je i navijače Dortmunda koji posle ovakvog epiloga ostaje na prvom mestu na tabeli.

Bajern je sve imao u svojim rukama kada je Džošua Kimih u 22. minutu na asistenciju Gorecke doveo goste iz Minhena u vođstvo. Golman Hradecki je zakačio loptu, ali je bio nemoćan da je zaustavi - 0:1 na semaforu.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a posle deset minuta igre u nastavku Leverkuzen je stigao do izjednačenja. Sve se dogodilo iz jedanaesterca koji je posle VAR provere realizovao Argentinac Ezekijel Palasios i od tog trenutka su domaći osetili priliku i da dođu do celog pleja.

U tome su na kraju i uspeli, a trenutak odluke dogodio se posle još jednog penala koji je skrivio Upamekano i koji je posle VAR provere i potvrđen u 73. minutu, a egzekutor je ponovo bio Palasios za konačnih 2:1.

Uspeli su ''farmaceuti'' do kraja da zadrže minimalnu prednost i osvoje veika tri boda zahvaljujući kojima su se popeli na osmo mesto na tabeli sa 37 bodova.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke