Dortmundov "domaćin" Zile se opustio, da li je spreman za finale Lige šampiona?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 16.05.2024.
15:45
Izvor: Sportske.net

Sudeći prema fotografiji koja kruži internetom, teško...

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Zahtevi modernog fudbala na najvišem nivou izuzetno su veliki, pa se tako očekuje i da fudbaleri u svakom trenutku sezone budu maksimalno spremni jer fizička sprema čini sve veću prevagu.

I pored neverovatnog talenta za igru, nema dileme da će i fizičko stanje igrača dobrano uticati na ishod utakmice kakva je finale Lige šampiona u kojem će snage odmeriti Real Madrid i Borusija Dortmund.

Utakmica na Vembliju na programu je 1. juna od 21 sat, a nedavno se pojavila fotografija defanzivca "milionera" Niklasa Zilea (28) u ne naročito spremnom stanju.

Nekadašnji defanzivac Bajerna imao je tokom karijere problema s viškom kilograma zbog čega je često i kritikovan jer njegovo fudbalsko umeće nije sporno, međutim ukoliko fotografija sa treninga Borusije jeste originalna, teško da je Zile spreman da se uhvati u koštac sa neverovatno brzim fudbalerima poput Vinisijusa i Rodriga na drugoj strani.

Defanzivac je u dosadašnjem toku sezone upisao 31 nastup u svim takmičenjima, mada mu je mesto u startnoj postavi zauzeo Niko Šloterbek koji je zbog svojih igara dobio poziv i za reprezentaciju Nemačke za predstojeći EURO.

Istu onu Nemačku za koju je Niklas Zile upisao čak 49 nastupa uz jedan pogodak...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke