Bejl neprofesionalac i najomrženiji u Madridu? Baš ga briga, na ovo se čeka 64 godine!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 24.03.2022.
10:30
Izvor: Sportske.net

Danas je pravi trenutak da pričamo o Geretu Bejlu.

EPA-EFE/KOEN VAN WEEL
EPA-EFE/KOEN VAN WEEL

Povezane vesti

Geret Bejl je povređen i uvređen tokom čitavog dela sezone, a onda dođe reprezentativna pauza i kao da se ništa nije desilo.

Od kako se letos vratio sa pozajmice iz Totenhema i kako je odbio da ode, ponaša se kao veteran pred penzijom. Bira kada želi da igra, glumi povrede, a pritom je drugi najplaćeniji u ekipi uz Edena Azara.

Sezonu je počeo sa tri vezana nastupa, na kojima je bio starter, igrao oko 60 minuta i dao je gol Levanteu. Onda je došla septembarska reprezentativna pauza i Bejl je postigao het-trik u pobedi Velsa u Belorusiji, igrao je odlično, a onda se odjednom vratio povređen u Madrid. 

Od 12. septembra do 13. novembra, sve vreme je bio povređen, nije odigrao nijedan minut za Real, a onda je u sledećoj reprezentativnoj pauzi ponovo igrao protiv Belorusije i upisao asistenciju u pobedi od 5:1. 

Ono što je usledilo po povratku u Madrid je blago rečeno šokantno. Bejl je došao i opet se "povredio" i nije upisao nijedan minut sve do 12. februara i meča sa Viljarealom, dakle, tri meseca nije nastupao za Real! Nakon te utakmice, ušao je četiri  minuta u porazu od Pari Sen Žermena i nakon toga više nije igrao. Poslednji "El klasiko" je odbio da igra zbog "nelagode", što je i sam priznao, a onda je dan kasnije stigao u Vels i uz smeh rekao "osećam se odlično, potpuno sam spreman", i tako izazvao buru u madridskoj javnosti. 

Ako pogledamo statistiku, Bejl ove sezone ima više odigranih minuta za reprezentaciju nego za Real Madrid, a usput je postigao i tri gola. Bejl je najviše motivisan kada igra za reprezentaciju, a to će večeras biti još više  potrebno, jer se njegov tim bori za plasman na Mundijal.

Velšani imaju priliku da pred svojim navijačima pobede Austriju i plasiraju se u finale plej-ofa gde će se sastati sa boljim iz meča Škotska - Ukrajina, ali je pitanje kada će taj odloženi meč biti odigran zbog ratnog stanja. 

No, ako se vratimo na temu Gereta Bejla i Velsa i njegovih "povreda", deluje da je pravi trenutak da ponovo postigne gol i trasira svom nacionalnom timu plasman na Mundijal. 

Inače, Vels plasman na Mundijal čeka još od davne 1958. godine. Velšani su tada prvi i jedini put igrali na SP, a izbacio ih je Pele, koji je kasnije sa Brazilom i osvojio Mundijal.

Ako Bejl postane nacionalni heroj večeras, vredelo je glumiti sve one povrede i nelagode tokom čitave sezone u Real Madridu.

Zbog svega navedenog, pravi je trenutak da odličnom kvotom u specijalu u AdmiralBetu naplatimo da Bejl večeras postiže pogodak, uz kvotu 6,00!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke