Drama i u drugom polufinalu, Barsa sprema ''osvetu''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.03.2021.
23:42
Izvor: Sportske.net

Biće to repriza nedavnog Superkupa, da li i rezultatski?

EPA-EFE/Manuel Bruque
EPA-EFE/Manuel Bruque

Povezane vesti

Drugi finalista španskog Kupa kralja je Atletik Bilbao, koji je večeras posle produžetka uspeo da u uzbudljivom revanšu savlada domaći Levante rezultatom 2:1 (1:1 u regularnom toku meča).

Bilbao će se za trofej boriti sa Barselonom, koja je sinoć, takođe posle produžetka (3:0), eliminisala ekipu Sevilje.

Večeras je sve odlično krenulo za ekipu Levantea, koja je u 16. minutu uspela da povede i stekne rezultat koji je vodi u finale. Lepo su domaći kombinovali na levoj strani, potom je Ročina poslao loptu na liniju peterca gde ju je prihvatio Marti Rođer, koji je uspeo da iz okreta pošalje loptu u mrežu - 1:0.

Ali, taj rezultat ostao je samo dvanaest minuta na snazi, pošto je Duarte u 28. minutu skrivio jedanaesterac, a u gol ga je pretvorio Raul Garsija - 1:1.

Na kraju prvog poluvremena, domaći su tražili penal, ali posle konsultacija sa VAR sobom, arbitar nije pokazao na belu tačku.

U drugom poluvremenu Bilbao je imao par dobrih prilika, preko Vilijamsa i Berengera, ali rezultat se nije menjao, pa se ušlo u produžetke, jer je i prvi meč bio završen rezultatom 1:1.

U produžecima je i pala konačna odluka, i to u 112. minutu, kada je Berenger probio kroz sredinu, potom šutirao sa nekih dvadesetak metara, lopta je zakačila crnogorskog reprezentativca Nikolu Vukčevića, promenila pravac i prevarila golmana Aitora Fernbandesa Abarisketu - 1:2, Bilbao ide u finale.

Podsetimo, Bilbao je nedavno osvojio Superkup, baš pobedom nad Barselonom rezultatom 3:2.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke