Drama u Cvajti nadmašila bundesligašku - Hamburg u suzama, Hajdenhajm šampion!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 28.05.2023.
17:39
Izvor: Sportske.net

Dobili smo neverovatan rasplet.

Hajdenhajm
Hajdenhajm

Povezane vesti

Fudbaleri Hajdenhajma novi su osvojili su Cvajtu i biće deo Bundeslige naredne sezone.

Bila je Hajdenhajmu neophodna pobeda u poslednjem kolu na gostovanju Regensburgu, a do nje su došli posle nezapamćene drame. 

Gubio je novi bundesligaš sa 2:1 sve do 93. minuta, ali je do kraja utakmice uspeo da preokrene i slavi sa 3:2. Na taj način ostavio bivšeg prvaka Evrope Hamburger u baražu, gde će mu protivnik biti Štutgart.

Mreže su u Regensburgu mirovale do 51. minutu kada je Princ-Osei Ovusu postigao gol za domaće. Šest minuta kasnije isti igrač udvostručio je prednost Regensburgu. Minut kasnije autogol defanzivca domaći Salera vratio je nadu Hajdenhajmu da može do preokreta.

Ipak, vreme je prolazilo, a šanse da Hajdenhajm stigle do pobede bile merile su se u promilima dok je na semaforu bilo 2:1 za domaće, a igrao se 93. minut, ali se čudo dogodilo.

Prvo je Jan-Niklas Beste izjednačio iz penala, da bi u 99. minutu isti igrač asistirao napadaču Timu Kleindehastu za gol kojim je Hajdenhajm osvojio Cvajtu i plasirao se u Bundesligu.

Tako je pobeda Hamburgera na gostovanju Sandhausenu od 1:0, bila nedovoljna nemačkom velikanu da se vrati u Bundesligu, u koju je još ranije obezbedio Darmštad.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke