Drama u Leskovcu, Čukarički umesto pobede ostao i bez boda zbog Aleksandra Pešića!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 30.11.2023.
23:01
Izvor: Sportske.net

Neverovatan kraj meča na jugu Srbije...

EPA-EFE/Zsolt Czegledi
EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Povezane vesti


Fudbaleri Čukaričkog poraženi su u Leskovcu od ekipe Ferencvaroša rezultatom 2:1 u okviru petog kola grupne faze Lige konferencija.

Malo je nedostajalo izabranicima Igora Matića da ostvare prvu pobedu jednog srpskog tima u grupnoj fazi evrokupova ove sezone, međutim gol Zaharijasena "poništio" je sjajan pogodak Luku Adžića, dok je gol Aleksandra Pešića šokirao domaće navijače u poslednjim trenucima meča.

Iako su gosti od početka preuzeli inicijativu, "brđani" su bolje otvorili meč i poveli već u desetom minutu.

Lepu akciju Čukaričkog golom je krunisao Luka Adžić koji je odličnim udarcem iz prve posle dodavanja Kovača prebacio Dibuša i zatresao "malu" mrežu Ferencvaroša.

Krenuli su Mađari nakon primljenog gola još ofanzivnije, pokušavali su Pešić i Markinjos, dok je na drugoj strani Mihajlović umalo stigao loptu Adžića prilikom kontre domaćina.

Posle pokušaja Traorea glavom, nije bilo izglednijih šansi do kraja poluvremena, Čukarički se organizovano branio i uspeo da sačuva prednost do odlaska na odmor.

U nastavku meča, Čuka se povukla, pa je prilikom udarca Zakarijasena morao da reaguje i Filipović, pretio je i Listeš koji je gađao preko gola, mada je i domaćin imao odličnu priliku kada je Ivanović pogodio spoljni deo mreže.

Činilo se da će "brđani" odoleti napadima Ferencvaroša, a onda je mađarska ekipa u 83. minutu stigla do izjednačenja kada je Katona probio po desnoj strani, a Kristof Zaharijasen zatresao mrežu Filipovića.

Nakon toga, Čukarički je imao dva opasna napada, centaršut Ivanovića nije bio idealan, dok je udarac Singa Dibus lako ukrotio. Mogao je Zaharijasen i do drugog gola, ali je loše zahvatio loptu unutar peterca Čukaričkog.

Odličnu priliku propustio je i Ivanović kada je Dibus refleksno uspeo da odbrani njegov udarac.

I kada se činilo da će Čukarički uspeti da osvoji istorijski bod u grupnoj fazi evrokupa, usledio je pogodak Aleksandra Pešića u poslednjim trenucima meča kada je Srbin primio loptu i pogodio sa ivice kaznenog prostora.

Svemu je prethodio potencijalni prekršaj za Čukarički zbog čega je Igor Matić bio isključen, dok je nakon meča crveni karton dobio i Vukašin Jovanović.

Bio je ovo i kraj evropskih snova o potencijalnom prolasku dalje, Fiorentina ima 11 bodova, Ferencvaroš devet, Genk je ostao na šest, dok srpski predstavnik i dalje nam osvojen bod.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke