Drama u Monpeljeu, PSŽ jedva izborio finale Kupa!

Autor: Darko Mitrović
sreda 12.05.2021.
23:08
Izvor: Sportske.net

Ipak će se boriti za trofej.

EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo
EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena plasirali su se večeras u finale Kupa Francuske, pošto su boljim izvođenjem penala savladali ekipu Monpeljea sa 6:5. U regularnom toku meča rezultat je bio 2:2.

Početak meča nije nagoveštavao iznenađenje, Kilijan Mbape je već u desetom minutru meča doveo PSŽ u vođstvo i činilo se da će minimalnu prednost odneti i na poluvreme, ali tako nije mislio Laborde, koji je u 45. minutu doneo izjednačenje Monpeljeu - 1:1.

Početkom drugog poluvremena opet je Mbape u glavnoj ulozi, njegov novi gol za novo vođsvo Parižana, ali na ulasku u finiš meča opet Monpelje uzvraća, ovoga puta Laborde je asistirao, a Delor pogodio za konačnih 2:2 na kraju regularnog toka igre.

Usledila je penal-serija, posle prvih pet su svi, na obe strane bili precizni, među njima i naš Ristić u ekipi Monpeljea. U petoj seriji Nejmar pogađa za PSŽ, a na drugoj strani Sambija je neprecizan i posle pogotka Keana u šestoj seriji, Pari Sen Žermen je ipak uspeo da izbori plasman u finale.

Penal-seriju pogledajte OVDE.

Dodajmo još da je pomenuti Ristić odigrao ceo meč u ekipi Monpeljea, Škuletić je bio na klupi za rezerve, a bivši Zvezdin defanzivac Damijan Le Talek je ušao u igru sredinom drugog poluvremena.

Sada PSŽ čeka ime rivala u finalu, a to će biti bolji iz duela GFA74 - Monako. Taj meč je na programu u četvrtak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke