Drama u Poljskoj - Pjast na korak od titule, slaviće se i na "Marakani"!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 15.05.2019.
22:52
Izvor: Sportske.net

Pjast je propustio priliku da kolo pre kraja osvoji šampionsku titulu, ali će novu šansu za istorijski uspeh imati u nedelju.

Epa/Andrzej Grygiel
Epa/Andrzej Grygiel

Povezane vesti

Fudbalski klub Pjast stigao je na korak od istorijskog uspeha, osvajanja šampionske titule u Poljskoj čime bi učinio veliku uslugu Crvenoj zvezdi.

U pretposlednjem kolu plej-ofa poljske Ekstraklase Pjast je ostao nesavladan na gostovanju Pogonu (0:0) što ga u kombinaciji sa porazom Legije stavlja na pol-poziciju u trci za šampionsku titulu.

Jagielonija je večeras savladala Legiju (1:0) i da je Pjast slavio protiv Pogona već sada bismo mogli da ga proslasimo novim šampionom Poljske.

Ovako, kolo pre kraja Pjast ima dva boda više od Legije i u poslednjem kolu na svom terenu igra protiv Leha iz Poznanja za titulu.

Legija još uvek ima šanse da se u fotofinišu domogne trofeja, ali će joj za to biti potreban trijumf nad Zaglebjem i kiks Pjasta u poslednjem kolu.

Rasplet u šampionatu Poljske sa velikom pažnjom prati se i na stadionu "Rajko Mitić". Ukoliko Pjast osvoji titulu Crvena zvezda će biti povlašćena na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i zbog toga će navijači srpskog šampiona u nedelju svim srcem biti uz klub Glivica.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
biTan
Thursday, 16.05.2019
01:23

Auh covece pratio sam poslednjih 9 minuta(nadoknada) mec ovih Glivica. Kakvu su sansu imali,njihov igrac je bukvalno sam vodio loptu od centra,a onda je poceo da usporava i pred sesnaestercom uprskao stvar, a pritom je imao i slobodnog igraca da doda loptu. Sve mi nekako mirise da ce sledece kolo da odigraju nereseno, a Legija ce pobediti pred svojim navijacima i osvojiti titulu.