Duća tragičar, Ajaks poklonio Romi pobedu, Junajted jednom nogom u polufinalu LE!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 08.04.2021.
22:55
Izvor: Sportske.net

Da ga je Duća dao, sve bi bilo gotovo...

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Roma i Mančester Junajted su napravili veliki korak ka međusobnom duelu u polufinalu Lige Evrope pošto su večeras kao gosti pobedili Ajaks, odnosno Granadu. 


Ajaks - Roma 1:2 (1:0)

Ajaks je bio bolji rival na terenu, ali je sa dve velike greške praktično Romi dao život u ovom dvomeču. U centru pažnje i večeras je bio naš Dušan Tadić. Najpre u 38. minutu kada je kao na tacni vratio  dupli pas Klasenu za 1:0, da bi potom iznudio i promašio penal u 53. minutu

Samo četiri minuta kasnije, Roma je ni iz čega izjednačila, iz jednog slobodnjaka, golmanu Ajaksa je lopta prošla kroz ruke za 1:1 i to je bilo sve od Rome u ovom meču. Tačnije, Edin Džeko je  imao jedan udarac u okvir gola sa 18 metara u prvom poluvremenu.

Nije ni Ajaks imao nešto mnogo prilika, ali je dominirao u svim statističkim podacima. Imao je loptu, kružio je oko šesnaesterca, ali su nedostajalje bolje šanse. Najbolju je imao Entoni u 73. minutu posle sjajnog prolaza Gravenberha, ali je bio neprecizan iz neposredne blizine.

Pravi šok za Ajaks usledio je u 87. minutu kada je Roma iz svoje najbolje prilike iz igre postigla drugi pogodak. Posle kornera, Klasen nije dobro izbio loptu, Ibanjez je sam primio na nekih osam metara i volej udarcem probušio mrežu za 1:2.

Na kraju, kada se podvuče crta, Ajaks je imao oko 65% poseda, čak osam udaraca u okvir gola, naspram Romina tri i uz promašeni penal i jefitno primljeni gol, ima za čim da žali. Roma je na "italijanski" način došla do ogromne prednosti pred revanš za sedam dana. 

Granada - Mančester Junajted 0:2 (0:1)

Fudbaleri Mančester Junajteda pobedili su u gostima Granadu rezultatom 2:0 i tako napravili veliki korak ka polufinalu.

Vodeći pogodak za Junajted postigao je Markus Rašford u 31. minutu posle asistencije Lindelofa. Ovaj pogodak je neverovatno sličan golu Real Madrida protiv Liverpula, kada je Kros spojio Vinisijusa sa golom pasom od preko 50 metara. 

Na kraju, konačnih 0:2 postavio je Bruno Fernandeš iz penala, koji je i sam iznudio i tako verovatno odveo Junajted u polufinale.

I to je praktično bilo sve. Granada nije bila toliki autajsder na terenu kao i na papiru. Imali su tri udarca u okvir gola, a najbolju šansu propustio je Jangel Erera u 40. minutu.

Inače, ovaj meč je obeležio i jedan navijač koji je potpuno nag uleteo na teren i prekinuo meč.

Naš Nemanja Matić je na terenu proveo poslednjih 20 minuta, pošto je zamenio Pola Pogbu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke