"Duran Duran" večeras nije najvoljeniji Duran u Birmingemu, džaba Liverpulu Dibuovi pokloni!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 13.05.2024.
23:03
Izvor: Sportske.net

Revolveraški obračun i fudbal za sladokusce u Zapadnom Midlendsu.

AP Photo/Rui Vieira
AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Fudbaleri Aston Vile remizirali su na domaćem terenu sa ekipom Liverpula rezultatom 3:3 u meču 37. kola engleske Premijer lige.

Neverovatnu utakmicu videli smo u Birmingemu gde su "redsi" ispustili dva gola prednost, a heroj je postao rezervista Kolumbijac Džon Duran, "imenjak" čuvene grupe Djuran Djuran (Duran Duran) upravo iz ovog engleskog grada.

Utakmica nije čestito ni počela kada je Emilijano "Dibu" Martinez napravio veliku grešku i ispustio loptu u soptvenu mrežu čime je doveo Liverpul do vođstva već u drugom minutu.

Odgovor Aston Vile bio je ekspresan, puleni Unaija Emerija su deset minuta kasnije poravnali rezultat kada je Votkins probio po levoj strani i uposlio Jurija Tilemansa koji je preciznim udarcem zatresao mrežu Alisona.

Radost domaćih navijača trajala je svega 11 minuta, koliko je bilo potrebno Kodiju Gakpu da u 23. minutu iskoristi odbijenu loptu posle udarca Gomeza i postigne pogodak.

Pokušavala je Vila da se vrati u meč do odlaska na odmor, pretila Karlosa i Dijabija, međutim promene rezultata nije bilo.

Početak drugog poluvremena je takođe pripao Liverpulu, nisu prošla ni tri cela minuta kada su "redsi" posle odličnog centaršuta Eliota uvećali prednost sjajnim goom Džarela Kvanse koji je loptu od stative poslao u gol.

Klub iz Birmingema je samo četiri minuta kasnije uspeo da postigne gol, ali je on poništen zbog ofsajda u kojem se našao Votkins, da bi iz istog razloga pogodak Eliota nešto kasnije postao nevažeći.

Domaćin je nastavio sa opasnim napadima, pokušao je Dijabi, potom i Zaniolo, nakon čega je Jirgen Klop izvršio četvorostruku izmenu.

Mogao je i Liverpul do novog gola pošto je Martinez u dva navrata branio udarce Soboslaija i Arnolda, a onda je usledio šou 20-godišnjeg momka iz Kolumbije veoma zvučnog imena.

Legendarna muzička grupa "Duran Duran" jeste iz Birmingema, ali večeras ovaj grad slavi Džona Durana koji je ulaskom u igru u 79. minutu promenio čitav tok meča.

Kolumbijac je prvo u 85. minutu pogodio posle dodavanja rezerviste Čembersa, da bi tri minuta kasnije sjajnom završnicom sačuvao svoj tim poraza od Liverpula.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke