Duran novom bombom srušio i Bajern! Posle Zvezde, Benfika razbila Atletiko, šok u Zagrebu!

Autor: Milovan Longinov
sreda 02.10.2024.
23:01
Izvor: Sportske.net

Iznenađenje u Zagrebu, šamar za Atletiko u Lisabonu.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Spektakularno veče u Ligi šampiona - Aston Vila je pobedila Bajern Minhen, Benfika je razbucala Atletiko Madrid - 4:0, dok je Dinamo Zagreb prokockao 2:0 i remizirao sa Monakom - 2:2.

Aston Vila - Bajern Minhen 1:0

Centralni večerašnji meč igrao se na "Vila parku", gde su se susreli nekadašnji finalisti Kupa evropskih šampiona Aston Vila i Bajern Minhen.

Aston Vila je uspela da postigne gol u 22. minutu, kada je najsnalažljiviji u petercu bio Pau Tores, ali je posle asistencije iz VAR sobe utvrđeno da je prethodno Remzi bio u ofsajd poziciji. 

Nova loša vest za Vilu bila je povreda upravo Remzija, kojeg je zamenio - Leon Bejli.

Bajern Minhen nije blistao u prvom poluvremenu, ali je Olise u 40. minutu imao strašan šut sa distance, ali je Emilijano Martinez maestralno intervenisao. 

Vensan Kompani je odlučio da odmah na poluvremenu uvede Musijalu umesto Komana, a sredinom drugog dela i Sanea umesto Olisea. Emeri je uzvratio sa Rosom Barklijem umesto Onane, a Matsen je zamenio Bejlija, koji je ušao u prvom poluvremenu. 

Ali, meč je odlučio jedan drugi rezervista, zlatna koka Unaja Emerija, Džon Duran koji je u 70. minutu zamenio Olija Votkinsa, a u 79. postigao novi spektakularan gol. Pau Tores je poslao dug pas, Duran je pobegao odbrani, uvideo da je Nojer istrčao i snažnim udarcem ga lobovao sa trisedesetak metara za 1:0

Bajern je u finišu krenuo u ofanzivu, a najveću šansu imao je Gnabri čiji je udarac zaustavio i večeras fenomenalni Martinez, a Argentinac je i u poslednjim trenucima zaustavio novi pokušaj Harija Kejna za istorijsku pobedu Aston Vile koja sada ima šest bodova.

Benfika - Atletiko Madrid 4:0 

Fudbaleri Benfike pokazali su večeras da će biti među kandidatima za top 8, pošto su pobedili Atletiko Madrid rezultatom - 4:0. 

Nakon što su pobedili Crvenu zvezdu u Beogradu, izabranici Bruna Laža, večeras su nadigrali i Atletiko Madrid. 

Već u 13. minutu Akturtoglu je kaznio očajnu reakciju odbrane Atletika, iskoristio je asistenciju Aursnesa i pogodio za 1:0.

Dijego Simeone je morao nešto da menja, prvo je zbog povrede morao da izvede Ljorentea, kojeg je zamenio Molina. Na poluvremenu Simeone je napravio čak tri promene, ušli su Serlot, Serano i Galager umesto Grizmana, De Pola i Kokea. 

Ali, u 52. minutu sve je bilo gotovo kada je Di Marija pogodio iz penala. Prethodno su čak dvojica igrača oborila Akturtoglua, a Argentinac je pogodio za 2:0.

Tu nije bio kraj, pošto je 15 minuta pre kraja Bah bio na pravom mestu  glavom posle prekida pogodio za 3:0.

Međutim, ni tu nije bio kraj, pošto je Benfika uspela da dođe i do četvrtog gola. Ponovo su Madriđani napravili penal, ovaj put je loptu uzeo Kokču i pogodio za ogromnih 4:0.

Dinamo Zagreb - Monako 2:2

Iznenađenje večeri palo je na "Maksimiru", na kom je Dinamo prokockao 2:0, pošto je Monako u finišu stigao iz penala do 2:2. 

Iako je Monako doputovao u Zagreb kao favorit pošto je u prvom kolu pobedio Barselonu, Dinamo je večeras umalo u potpunosti šokirao Francuze.

Heroj Dinama bio je Baturina, koji je postigao gol i potom asistirao. 

U nadoknadi prvog poluvremena Dinamo je izveo strašnu kontru, Baturina je na kraju proigrao Sučića za 1:0. 

U 66. minutu Baturina je i sam pogodio, posle asistencije Roga za 2:0, ali ni to nije bilo dovoljno. 

Monako je uspeo da smanji prednost Dinama golom Salisua, ali to nije bilo sve. U samom finišu, Dinamo je napravio penal, Zakarija je preuzeo odgovornost i pogodio za 2:2. 

U finišu je Dinamo ostao i sa igračem manje pošto je direktan crveni karton zaradio Kačavenda. 

U poslednjem večerašnjem susretu, Klub Briž je kao gost pobedio Šturm rezultatom 1:0.

Jedini pogodak za Belgijance postigao je Colis u 23. minutu. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke