Đurđević pobegao Sadiku, Hihon za petama Almeriji!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.05.2021.
21:15
Izvor: Sportske.net

Do kraja ligaškog dela sezone još samo dva kola, borba za pozicije u plej-ofu sve uzbudljivija.

EPA-EFE/JOSE LUIS CEREIJIDO
EPA-EFE/JOSE LUIS CEREIJIDO

Povezane vesti

Dva najvažnija pitanja u španskoj Segundi već su rešena, Espanjol i Majorka su izborili direktan plasman u Primeru, ali se čeka i rasplet u predstojećem plej-ofu, u kom će učestvovati ekipe od trećeg do šestog mesta na tabeli.

Almerija je najnovijim porazom od Kartehene, 3:2, dodatno zakomplikovala svoju poziciju, iako se Umar Sadik još jednom upisao u strelce, 19. put u Segundi ove sezone. Ovaj tim je ostao na 67 osvojenih bodova, koliko sada imaju i Leganes i zahuktala Đirona, koja je u seriji pobeda.

Ali, od večeras im je za petama i Sporting Hihon, koji je golom Uroša Đurđevića u 64. minutu meča savladao ekipu Las Palmasa sa 1:0 i sada Sporting na šestom mestu ima 64 osvojena boda.

Đurđeviću je ovo 22. gol u sezoni i na vrhu liste strelaca se izjednačio sa De Tomasom iz Espanjola, a na trećem mestu je pomenuti Sadik sa 19 golova.

Inače, u igri za plasman u plej-of je i Rajo Valjekano, koji večeras igra na svom terenu protiv Ovijeda, i ako dobije taj meč, izjednačiće se sa Sportingom na deobi šestog mesta.

Što se tiče Almerije, ona u sledećem kolu dočekuje Logronjes, koji se bori za opstanak i još jedan kiks ne bi smela da dozvoli. U suprotnom, plasman u plej-of bio bio pod velikim znakom pitanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke