Đuričić pogodio, Leao "pocrveneo", šampion pobedio!

Autor: Lazar Nikolić
subota 10.09.2022.
22:44
Izvor: Sportske.net

Žiru čovek odluke.

EPA-EFE/-
EPA-EFE/-

Povezane vesti

Fudbaleri Milana slavili su na gostovanju Sampdoriji rezultatom 2:1 u šestom kolu italijanske Serije A.

Milan se ovom pobedom izjednačio sa Napolijem na vrhu prvenstvene tabele, dok je Sampdorija ostala bez trijumfa u ovoj sezoni.

Sjajno su "rosoneri" započeli utakmicu i poveli u šestom minutu preko Žuniora Mesijasa. Brazilac je dobro šutirao i pogodio desni ugao Auderovog gola.

Mogao je Filip Đuričić da donese izjednačenje Sampdoriji u 11. minutu, ali je lopta posle njegovog sjajnog udarca završila na prečki.

Milan je postigao gol u 21. minutu, ali je "prvenac" Šarla de Ketelara poništen zbog ofsajda.

Ekipa Stefana Piolija imala je potpunu kontrolu na terenu sve do 47. minuta kada je Rafael Leao u pokušaju da uhvati "makazice"udariodefanzivca domaćih Aleksa Ferarija, a sudija Fabri pokazao drugi žuti karton Portugalcu. Tako su "rosoneri" ostali sa igračem manje.

Sampdorija je uspela da iskoristi brojčanu prednost i dođe do izjednačenja golom našeg Filipa Đuričića u 57. minutu.

Kada se činilo da je utakmica prešla na starnu domaćih nesmotrena reakcija Viljara u 68. minutu, koji je udario loptu rukom u svom šesnaestercu promenila je sve.

Sudija Fabri konsultovao je VAR i pokazao na "belu tačku". Odgovornost je preuzeo iskusni Olivije Žiru i doneo pobedu svojoj ekipi.

Do kraja meča Milan je uglavnom rutinski održavao prednost sa desetoricom, ipak mogla je Sampdorija do gola u 87. minutu kada su Gabijadini i Vere stavili na muke Menjona, ali je francuski golman sjajno reagovao i sačuvao tri boda svom timu.

U šestom minutu sudijske nadoknade crveni karton dobio je trener domaćina Marko Đanpaolo zbog protesta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke