Dušan Tadić na meti kritika: "Pokazao je srednji prst ženama"

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 06.03.2022.
11:50
Izvor: Sportske.net

Da li je Tadić pogrešio s izborom reči?

 EPA-EFE/ANTONIO COTRIM
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Povezane vesti

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i Ajaksa Dušan Tadić našao se na meti kritika holandskih medija zbog reči podrške za bivšeg sportskog direktora ovog kluba Marku Overmarsu.

Overmars je nedavno otpušten iz Ajaksa zbog eksplicitnih fotografija koje je slao zaposlenim ženama u klubu. Promocija svog polnog organa ga je dovela na stub srama i osuda i u Ajaksu su brzo reagovali te ga smenili uprkos tome što je imao veliku važnost u poslovanju "kopljanika".

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić rekao je ubrzo nakon tog događaja da mu je žao zbog Overmarsa, te da ga podržava kao prijatelja.

"Nemam šta da kažem, ništa posebno. Ne znam šta se desilo... Mene to ni ne zanima. Da li je neko pogrešio ili ne, ne želim nikoga da osuđujem. Podržavam ga kao prijatelja i kao čoveka koji je mnogo značio za Ajaks", rekao je tada Tadić.

Međutim, ta izjava, nekoliko meseci kasnije, izazvala je polemiku u medijskom svetu Holandije. Novinaru ESPN-a Milanu van Dongenu posebno smetra sekvenca u kojoj je Tadić rekao da ga to "ne zanima".

"Ako kažete kao klub: 'Mi ćemo da istražimo situaciju u želji da pomognemo ženama', i vaš kapiten iznese ovako nešto, onda je to skoro kao srednji prst upućen damama", smatra Van Dongen.

Nekadašnji holandski fudbaler, a sada TV voditelj Hans Kraj je takođe kritičan prema srpskom vezisti.

"Mislim da kao kapiten imate pravo da ne kažete ništa o ovome, ako se slažete s tim što je učinjeno. Ali, ako ste već nešto rekli, uprkos tome što vam je Overmars drag, onda kažete: 'Mislim da je užasno to što se dogodilo u mom klubu i to mora da je užasno za žene koje su ovo iskusile'", rekao je Kraj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke