Dušan Vlahović menja broj dresa na leto - Imao je i legendarnu opciju na stolu

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 26.05.2022.
23:19
Izvor: Sportske.net

Zanimljive predloge je imao Duća.

EPA-EFE/Riccardo Antimiani
EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Povezane vesti

Fudbaler Juventusa Dušan Vlahović od naredne sezone nosiće dres sa brojem devet, rekao je njegov agent Darko Ristić u podkastu "Alesto".

Imao je Dušan start iz snova kada je zimus potpisao za Juventus i načinom na koji je otvorio svoje novo poglavlje u karijeri naveo je mnoge da razmišljaju u pravcu u kojem on drži trofej najboljeg strelca Serije A. Međutim, forma je išla silaznom putanjom i epilog je bio 24 pogotka.

To nije bilo dovoljno za nagradu "kapokanonijere" koju je sa tri gola više prigrlio Ćiro Imobile. Dušan je pri dolasku u Torino zadužio dres sa brojem sedam koji je prethodno nosio Kristijano Ronaldo. Želeo je "devetku" koja je u tom trenutku bila na leđima Alvara Morate stoga nije uspeo da je dobije. No, kako Španac odlazi ovog leta, Dušan će novu sezonu započeti sa novim brojem, onim koji mu je doneo status jednog od najvećih zvezda svetskog fudbala i to za kratko vreme.

"Juventus je prvo predložio da to bude 28. Nosio je taj broj kada je stigao u Fjorentinu, rođendan mu je 28. januara i taj dan kada smo se dogovorili bio je 28. januar. Druga ideja koju su oni dali, a meni se svidela, je bila 81, da stave fabrički "+" između", rekao je Darko Ristić u gostima kod poznatog novinara Aleksandra Stojanovića.

Taj broj je kroz istoriju povezan sa legendarnim Ivanom Zamoranom koji je zbog dolaska Ronalda u Inter morao da ustupi "devetku" Brazilcu, a u potrazi za novim brojem setio se da bi mogao da uzme 18 i između dve brojke stavi znak "+".


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke