Dušane, Dušane... Šampion rešio šampionsku trku!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 03.03.2024.
22:39
Izvor: Sportske.net

Poraz Juventusa koji stvara sve jasniju sliku ko će biti šampion.

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Pobeda Napolija u derbiju 27. kola Serije A, bilo je 2:1 (1:0) protiv Juventusa u veoma zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici. 

Prvo poluvreme je prošlo u promašajima Dušana Vlahovića. 

Srpski napadač koji je u fantastičnoj formi se ispromašivao, mogao je komotno da završi poluvreme sa dva gola na svom kontu, a umesto 1:0 ili 2:0 za Juve, videli smo suprotno, prednost Napolija. 

Prvo je glavom poslao loptu pored gola, potom je fantastičan lob završio na stativi, a onda i treća šansa kada je Napoli očajno organizovao napad, prava je šteta što srpski napadač nije sve to kaznio, a šansa je bila fantastična. 

Umesto toga, kazna. 

Napoli je do prednosti stigao u 42. minutu utakmice, u smiraj prvog poluvremena. 

Nakon centaršuta sa desne strane Napolija, Žezus je izbio loptu glavom, ali pravo na nogu Kvarackeliji koji hvata volej i pogađa za 1:0!

Pokušavao je Juve da stigne do izjednačanja i stigao je do zasluženog u finišu utakmice. 

U toku je bio 81. minut kada je Karlos Alkaraz odigrao dupli pas sa Kijezom, ovaj je video prostor za šut, šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio mrežu za 1:1!

Očekivali smo remi jer nam se činilo da je to najrealniji rezultat, ali pitao se Napoli na samom kraju. Apsolutno zasluženo dosuđen penal za Napoli, faul je napravljen nad Osimenom, a upravo je Nigerijac uzeo stvar u svoje ruke. 

Nije pogodio iz penala, odbranio je Ščešnji, ali je na loptu natrčao Đakomo Raspadori koji pogađa i donosi tri boda Napoliju!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke