Dva minuta i 45 sekundi životne lekcije Atletika iz ljudske empatije!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 25.12.2023.
13:00
Izvor: Sportske.net

Postoji i nešto važnije od rivalstva sa Realom...

Youtube Screenshoot
Youtube Screenshoot

Povezane vesti

Uobičajena je praksa da fudbalski klubovi često izlaze iz sportskih okvira kako bi ukazali na određene društvene probleme ili fenomene, a to često čine putem društvenih mreža.

Božić po Gregorijanskom kalendaru odlična je prilika za tako nešto, a Atletiko Madrid je najnovijim videom oduševio fudbalski svet.

U centru pažnje nalazi se navijač Atletika, taksista koji vozeći se ulicama Madrida, nailazi na starijeg gospodina koji zbog demencije ima problem da se vrati kući

Taksista je odlučio da mu pomogne i da ga odveze kući, a u međuvremenu je pokušao da razgovorom oraspoloži deku.

Nameravao je to razgovorom o vremenu, ali je fudbal bio okidač velikog zanosa deke koji je sa oduševljenjem pričao o legendi najvećeg, često i omraženog Atletikovog rivala.

Ne želeći da kvari radost starijeg gospodina, taksista skida obeležje Atletika i sa sličnim zanosom priča o fudbalerima Reala.

Kada se deka konačno pridružuje svojoj porodici, taksista ponosno vraća grb Atletika za retrovizor uz poruku: "Iznad Atletika, postoje vrednosti koje Atletiko zastupa".

Dva minuta i 45 sekundi životne lekcije iz najljudskije vrline koje nam s novim vremenima sve češće nedostaje - empatije.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke