Dva promašena penala, Milan se oprašta od borbe za titulu?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 27.01.2024.
22:45
Izvor: Sportske.net

Bez pobede Milana na "San Siru".

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Malo je falilo da napišemo da je Milan u borbi za titulu, ali nije im pošlo za rukom da slave protiv Bolonje. 

Još jednom je Bolonja dokazala da se radi o veoma dobroj ekipi koja je čak devet puta remizirala ove sezone i koja je u gornjem delu tabele jer je primila samo 20 golova u 21 meču. 

Dokazali su i danas da su veoma tvrdi, na kraju 2:2 (1:1)!

Da krenemo od starta jer je bilo dosta situacija koje su se danas desile u Milanu. Gosti su došli do prednosti golom Cirkcija u 29. minutu utakmice, bio je na pravom mestu i zatresao je mrežu Manjana. 

Pet minuta kasnije šansa za Kjera, a pravi haos je nastao kada je Ferguson oborio protivnika u kaznenom prostoru, sudija Masa je dosudio penal, malo kasnije i crveni karton za Tijaga Motu, ali Olivije Žiru nije uspeo da pogodi pošto je Skorupski bio sjajan. 

Ipak, pojavio se Ruben Loftus-Čik koji pogađa u 45. minutu utakmice za 1:1 posle asistencije Kalabrije. 

Nastavak je doneo novu inicijativu Milana koji je želeo sva tri boda na ovom meču, a u 74. minutu novi penal posle novog faula, ovoga puta ga je napravio Beukema. I ovoga puta bez gola, pošto je Teo Ernandez pogodio stativu!

U 83. minutu Ruben Loftus-Čik novim pogotkom dovodi Milan u prednost, dočekao je centaršut Florencija i pogodio glavom za 2:1. 

Ni to nije bilo dovoljno. 

Penal za Bolonju u 91. minutu utakmice, Kristiansen je pao, a Masa posle VAR konsultacije pokazao na belu tačku. Orsolini je uzeo stvar u svoje ruke i pogodio - 2:2!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke