Dve bombe na golu Barse, prva odmah, sledeća na leto! Pitaju se Juve i "super agent"!

Autor: Milovan Longinov
sreda 25.09.2024.
12:15
Izvor: Sportske.net

Plan je sada potpuniji.

EPA-EFE/ESTELA SILVA
EPA-EFE/ESTELA SILVA

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona neplanirano sprema promene na golu.

Teška povreda kapitena Ter-Štegena naterala je Katalonce da odmah krenu u akciju. 

Poljski golman Vojčeh Sčensni rekao je "da", Robert Levandoski je iskoristio svoje bliske odnose sa sunarodnikom i ubedio ga da se vrati iz penzije posle samo mesec dana.

Ipak, i pored toga što je Ščensni prihvatio da dođe, pita se i - Juventus!

Naime, Poljak je imao ugovor do juna 2025. godine, ali se dogovorio sa Juventusom da sporazumno raskinu saradnju, nakon čega je Ščensni odlučio da se penzioniše.

Ipak, postojala je i klauzula da ukoliko odluči da pređe u neki top klub i vrati se iz penzije, Juventus mora da dobije neko simbolično obeštećenje. 

Navodno, Ščensni je spreman da sam to pokrije, ili da prihvati dodatno umanjenje plate u Barseloni kako bi se svi troškovi izmirili.

Poljak je takođe poručio da ne želi da bude rezervni golman, ali je dobio odgovor da će kao i svaki igrač, dobiti šansu ukoliko je zasluži, a Ščensni je siguran da će uspeti da se nametne ispred mladog Injakija Penje.

Međutim, Poljak neće imati pravo nastupa u Ligi šampiona sve do drugog dela, odnosno nakon zimskog prelaznog roka, kada klubovi mogu da registruju nove igrače. To znači da bi Poljak mogao da bude izbor broj jedan u ligaškim utakmicama, a da Injaki Penja brani u Ligi šampiona.

Ali, ni tu nije kraj, jer je zapravo prava bomba - Portugalac!

Navodno, golman Porta Diogo Košta je označen kao dugoročna zamena za Ter-Štegena i Barselona će pokušati da ga dovede već na leto.

Sportski direktor Deko želi da iskoristi svoje dobre kontakte sa bivšim klubom Portom, kao i sa agentom Žoržom Mendešom koji zastupa reprezentativnog golmana Portugala. 

Diogo Košta je jedan od najbolje ocenjenih golmana u Evropi i nekako je bilo samo pitanje trenutka kada će dobiti poziv većeg kluba.

On ima 25 godina i svakako da je pravi trenutak da se oproba u jačoj ligi. 

Iako neće biti jeftin, Barselona ima jasan plan da do leta konačno reši sve finansijske probleme i da potom krene u napad na ključna pojačanja, među kojima je sada i - Košta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke