Dve sjajne vesti za Barsu, Flik na slatkim mukama posle prve pauze

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 09.09.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net

Konačno!

EPA-EFE/KENA BETANCUR
EPA-EFE/KENA BETANCUR

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone lideri su na tabeli La Lige posle prva četiri kola, a sada za Hansija Flika stižu nove lepe vesti.

Ansu Fati je danas počeo da trenira normalno sa ostatkom ekipe i definitivno će dobiti zeleno svetlo za povratak u takmičarski pogon već za vikend kada Barselona gostuje neugodnoj Đironi.

Fati je van stroja bio od kraja jula zbog povrede stopala, ali je sada potpuno spreman i fokusiran da se nametne, pošto mu je Hansi Flik ukazao veliko poverenje i obećao šansu po povratku iz Brajtona. 

Istovremeno, na teren se možda već za vikend vraća i Frenki de Jong. Holanđanin ima hroničnih problema sa člankom, zbog čega je tokom prošle sezone imao dve duge pauze, te je propustio i Evropsko prvenstvo.

Načelno je trebalo da bude spreman za start priprema, ali ga je konstantan bol ostavio van terena sve do sredine septembra. Holanđanin je odbio preporuku lekarskog tima Barselone da ode na operaciju, ali će nakon ovog povratka, u slučaju nove povrede, morati pod nož. 

Povratkom Fatija i De Jonga konkurencija je još jača, iako su van stroja još Ronald Arauho, Andreas Kristensen i Gavi, koji će se na teren vratiti tokom novembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke